Un actor din Flămânzi duce Botoșaniul pe harta internațională a cinematografiei

fotografie realizată de producătorii filmului ca imagine de prezentare

Mai multe locuri din județul Botoșani au devenit scena unui film polițist turnat în coproducție România – Bulgaria. Pelicula va purta titlul original „Men of deeds”, adică „Oameni de treabă” și va fi realizată în regia lui Paul Negoescu. Pentru realizarea lung-metrajului și-au adus aportul nu mai puțin de trei producători, Tangaj Production, Papillon Film și Screening Emotions, filmul fiind turnat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Bulgarian National Film Center, Creative Europe Programme – Media Slate Funding și Eurimages.

Scenariul este semnat de Radu Romaniuc (foto), un actor născut la Flămânzi, în iunie 1978, absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” din București (2001), și Oana Tudor, care este soția lui.

 

 

 

 

Potrivit realizatorilor, acțiunea se petrece în perioada anilor 1930, iar eroul principal este Ilie, care se bucură de viața ușoară a unui polițist din sat. „Pasivitatea sa în timpul unei serii de evenimente violente îl transformă în curând într-un complice la crimă. Tensiunea se acumulează în sat, obligându-l pe Ilie să ia o decizie finală”, se arată în descrierea făcută de producători.

Filmul a beneficiat de susținerea Fondului european Eurimages, care a decis la finalul anului 2020 să acorde sprijin financiar pentru 17 proiecte de lung metraj pentru o sumă totală de 4.124.000 euro. Astfel, potrivit deciziei forului european, „Men of deeds” va beneficia de un sprijin financiar european în valoare de 125.000 de euro.

 

Deja ai votat!