ÎPS Teofan a devenit Cetăţean de Onoare al Comunei Stăuceni (video)

Astăzi, în finalul slujbei de resfinţire a Bisericii „Naşterea Maicii Domnului” şi Sfintei Liturghii Arhiereşti prilejuită de Centenarul satului Victoria, ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a primit titlul de Cetăţean de Onoare al comunei Stăuceni. Distincţia a fost înmânată de Cozmin Epuraş, primarul comunei. Edilul a amintit că în 2005, Consiliul Local Stăuceni a hotărât ca Patriarhul Teoctist să devină Cetăţean de Onoare al comunei Stăuceni, iar acum, aceeaşi distincţie este acordată ucenicului Patriarhului Teoctist. Astfel, pe 26 mai, Consiliul Local Stăuceni a hotărât ca ÎPS Teofan să primească titlul de Cetăţean de Onoare al comunei, „în semn de înaltă apreciere a activităţii pastorale şi misionare, culturale, liturgice şi filantropice desfăşurată în comuna natală a vrednicului de pomenire Părintele Patriarh Teoctist”.

ÎPS Teofan a mulţumit, arătând că distincţia primită îl leagă şi mai mult de această localitate. „Dumnezeu să vă aibă în grija Sa pe toţi, să creşteţi frumos, aşa cum doreşte din înălţimea cerului Părintele Patriarh, să fiţi şi dumneavoastră şi tot neamul românesc pe care l-a iubit, în numele căruia a suferit atât de mult şi cu care s-a identificat până la prima şi ultima fibră a fiinţei sale. Mulţumindu-vă pentru această sărbătoare, dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate”, a spus ÎPS Teofan.

În final, Mitropolitul Moldovei şi Bucovine s-a fotografiat alături de participanţii la slujbă, îndemnându-i pe toţi să cânte „Hristos a înviat”.

Deja ai votat!