La un pas de moarte după un accident cumplit

Un bărbat, în vârstă de 51 de ani, se zbate între viaţă şi moarte după un accident cumplit petrecut în propria gospodărie.

Originar din localitatea Hudeşti, bărbatul se afla în propria curte, împreună cu mai mulţi prieteni. Aceştia şi-au propus să facă un grătar, pentru a profita de vremea frumoasă de afară, iar bărbatul de 51 de ani urma să facă focul şi să pregătească grătarul. Acesta şi-a adus, pe lângă lemne şi cărbuni, şi două sticle, una cu benzină, pentru a înteţi focul, dar şi una cu apă, pentru a stropi carnea, să nu se ardă prea tare. La un moment dat, însă, în momentul în care a vrut să stropească cu apă peste grătar, acesta a luat din greşeală, sticla cu benzină. A încercat să toarne o cantitate mare din lichid, doar că acesta s-a aprins instantaneu, transformându-se într-o uriaşă minge de foc, care l-a cuprins cu totul pe bărbat.

Şocaţi, cei aflaţi în preajmă au reuşit să îl stingă în scurt timp, doar că acesta suferise deja arsuri foarte grave. O ambulanţă de la Darabani a ajuns în scurt timp la locul incidentului, iar după ce i-au fost acordate primele îngrijiri medicale, bărbatul a fost transportat la Urgențe. De aici însă, având în vedere starea lui foarte gravă, medicii au decis transferul lui imediat la Secţia de Arşi de la Iaşi, înainte de asta fiind şi intubat, din cauza inflamării căilor aeriene, de la arsură. „Pacientul a fost preluat din serviciul UPU intubat, cu arsuri de gradele II şi III pe aproximativ 40% din suprafaţa corpului. Prezenta arsuri la nivelul feţei, gâtului, toracelui, precum şi al membrelor superioare”, a precizat medicul Daniela Amarande, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Botoșani. Bărbatul a fost internat la Iaşi, medicii fiind rezervaţi în privinţa şanselor sale.

Deja ai votat!