Fermierii continuă depunerea cererilor la APIA pentru subvenții

Peste 30.000 de cereri au fost depuse de fermieri, în perioada 1 martie-1 iunie, la Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA), Botoșani, pentru obţinerea de subvenţii. Cele 30.496 de cereri unice de plată sunt pentru o suprafață de 288.412,69 ha.

„Procentul de realizare în campania 2021, din punct de vedere al suprafeței solicitate pentru plată, comparativ cu campania precedentă, este de 100,97%”, au transmis reprezentanții Instituției.

Campania de depunere a cererilor unice pentru subvenții, fără penalități, s-a încheiat pe 17 mai, însă fermierii pot depune timp de 25 de zile, respectiv până la data de 11 iunie inclusiv, cereri cu aplicarea de penalități de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

„Până pe 17 mai s-au depus cereri unice fără penalități, iar de pe 18 continuă să se depună cereri cu penalități de 1%. S-a depășit suprafața de pământ solicitată”, a declarat Zvetlana Durnea, Şef Serviciu Măsuri Specifice.

Peste 800.000 de cereri depuse la nivel naţional

La nivel național au fost depuse un număr de 802.956 cereri unice de plată pentru o suprafață de 9.823.979 hectare.

Comparativ cu anul trecut, numărul a scăzut cu 24.008 cereri, în timp ce suprafața agricolă a crescut cu 9.041 ha.

„Avem astfel confirmarea că de la an la an fermierii sunt tot mai conștienți de importanța comasării terenurilor pentru a crește productivitatea și competitivitatea pe piață. APIA a demonstrat încă o dată că profesionalismul, forța și unitatea echipei sunt cheia succesului, iar fermierii români conectați la tehnologia actuală reprezintă viitorul unei agriculturi moderne”, se arată într-un comunicat APIA la nivel național.

Deja ai votat!