Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, va ajunge sâmbătă la Botoșani

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, va ajunge sâmbătă, pe 5 iunie a.c., într-o vizită în județul Botoșani. Potrivit programului oficial, vizita va începe în orașul Ștefănești, unde, alături de prefectul județului și primarul orașului Florin Buțura, va participa la festivitatea de inaugurare a Centrului de zi pentru persoane vârstnice din orașul Ștefănești. Tot aici, ministrul Muncii va avea o serie de discuții cu reprezentanții autorităților locale.

Ulterior, Raluca Turcan va ajunge în municipiul Botoșani, la sediul PNL Botoșani din strada Teatrului, unde va participa la evenimentul „PNL premiază excelența”, organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani.

Născută la 2 aprilie 1976, Raluca Turcan este din municipiul Botoșani. Ea provine dintr-o familie de profesori. Tatăl ei, Dumitru Tatarcan, a fost profesor de fizică și director timp de mai mulți ani la Colegiul Național „A.T. Laurian”, în timp ce mama sa a predat matematică la Colegiul Economic „Octav Onicescu”. Din 1999, este absolventă a Facultății de Relații Economice Internaționale din cadrul ASE București.

Din 2014 până în decembrie 2016, a fost vicepreședinte al PNL, președinte al Comisiei de Educație din PNL. În decembrie 2016, a devenit președinte interimar al PNL, funcție deținută până în iunie 2017, dată de la care a preluat funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal. Din noiembrie 2019 și până în decembrie 2020 a deținut portofoliul de viceprim-ministru, iar de la sfârșitul anului trecut a preluat conducerea Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

 

Deja ai votat!