Concursul „Sfinții Închisorilor” îşi desemnează joi câştigătorii

Înscrierile pentru Concursul “Sfinții Închisorilor” au ajuns la final. Astfel, elevii care au dorit să participe la concursul care s-a desfășurat pe două secțiuni, respectiv Eseuri și Poezie și Arte plastice, au putut depune lucrările până pe 7, respectiv 5 iunie.

Expoziția și Festivitatea de premiere a concursului vor avea loc joi, 10 iunie, începând cu ora 14.00, la Muzeul Județean Botoșani. Intrarea este liberă.

Concursul “Îngerii închisorilor” este organizat de Asociația „Scut botoșănean”, filialele Botoșani și Dorohoi, în parteneriat cu Muzeul Județean Botoșani, cu Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe”, cu Palatul Copiilor Botoșani, cu Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Colegiul Național ”A. T. Laurian.

Scopul competiției este acela de a scoate în evidență, prin valorificarea viziunii tinerilor elevi, rolul și importanța jertfei pătimitorilor din închisorile comuniste, transformările profunde pe care instaurarea brutală a comunismului le-a produs în societatea românească, mărturisirea de credință ca atitudine ziditoare și mântuitoare a sufletului românesc și portrete ale martirilor din închisorile comuniste.

 

Deja ai votat!