Minor folosit în înșelăciunile prin metoda „Accidentul”. Bătrână păcălită cu 13.500 lei

Perchezițiile organizate joi, pe 10 iunie a.c., de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești, s-au soldat cu reținerea pentru 24 de ore a unui minor în vârstă de 16 ani, care ar face parte dintr-o grupare de escroci. Descinderile au fost organizate cu sprijinul celor din cadrul Poliției Municipiului Iași și Poliției Municipiului Gherla, care au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară la două locații din Penitenciarul Gherla și o locație din municipiul Iași.

„În urma desfășurării activităților la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, bunuri care prezintă interes în cauză. De asemenea, în baza unui mandat de aducere a fost condus la sediul poliției un minor de 16 ani din municipiul Iași, ulterior, față de acesta fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la înșelăciune”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Bătrână prădată de 13.500 de lei

Astfel, perchezițiile au fost organizate în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea a două infracțiuni de tentativă la înșelăciune și o infracțiune de înșelăciune. Anchetatorii susțin că, în urma probatoriului administrat, s-a stabilit faptul că minorul, fiind în cunoștință de cauză, în noaptea de 25 spre 26 mai a.c. ar fi preluat de la un botoșănean suma de 13.500 de lei, banii provenind în realitate de la o femeie în vârstă de 83 de ani, din comuna Drăgușeni, păcălită prin metoda „Accidentul”.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de înșelăciune și tentativă de înșelăciune, existând indicii că escrocheriile erau dirijate de un deținut încarcerat în Penitenciarul Gherla.

 

 

Deja ai votat!