Covid încă face victime în rândul botoşănenilor

În ciuda numărului foarte mic de îmbolnăviri, Covid încă face victime şi continuă să fie mortal pentru unii pacienţi.

O femeie de 72 de ani, dn Dersca, a decedat în spital după ce a fost internată din cauza acestei afecţiuni. Potrivit cadrelor medicale, femeia a ajuns la spital în stare gravă, fiind diagnosticată cu bronhopneumonie Covid19 formă severă. Ulterior, aceasta a fost internată în secţia de reanimare, cu insuficienţă respiratorie acută, hipertensiune arterială şi şoc septic, iar starea a continuat să se agraveze, intrând în stop cardio-respirator care nu a mai putut fi resuscitat de medici. Decesul a fost declarat pe data de 11 iunie. „Din păcate evoluţia a fost una nefavorabilă. Pacienta a dezvoltat o insuficienţă multiplă de organe, pe fondul agravării Covid. Astfel de cazuri ne reamintesc că avem de a face cu o afecţiune extrem de impreivizibilă şi în continuare foarte agresivă în cazul unor pacienţi”, a precizat medicul Monica Adăscăiţei, directorul executiv al DSP Botoşani.

Potrivit medicilor, în prezent doi pacienţi sunt internaţi în secţia de terapie intensivă Covid, în stare gravă la Botoşani.

În total, la nivelul judeţului au fost raportate 696 de decese de la începutul pandemiei, cauzate de infecţia cu SARS-CoV-2.

Deja ai votat!