Campania „AS” a ajuns la Colegiul Economic „Octav Onicescu”

oznorCOBR_vivi

Campania ”AS” (”Alimentație sănătoasă și Sport”), organizată de către Direcția de Sănătate Publică și propusă școlilor din județul Botoșani, a ajuns la Colegiul Economic ”Octav Onicescu”. Timp de două zile și sub îndrumarea conducerii, profesorii Alina Iosub-Georgescu, Elena Cîntec și Oana Sava l-au avut ca invitat, din partea instituției partenere, la orele de curs pe doctorul Cornel Saradan. În cadrul activităților, elevii claselor IX-XI au aflat cum să își păstreze sănătatea orală, importanța etichetei nutriționale pentru obiceiul de a mânca sănătos şi rolul gimnasticii de înviorare pentru sănătatea mintală.

Cornel Saradan a venit în fața elevilor cu materiale demonstrative, machete și mostre de produse, reușind astfel să le mențină atenția și să creeze interactivitatea specifică. În acest cadru formal și atractiv, elevilor li s-a propus să conștientizeze importanța periajului dentar corect realizat, impactul asupra sănătății a aditivilor alimentari precum și necesitatea mișcării fizice pentru sănătatea creierului. Totodată, elevilor li s-a explicat importanța etichetării nutriționale pentru un stil de viață sănătos, precum și necesitatea obiceiului de a parcurge această etichetă pentru a alege alimentele cele mai potrivite unei diete sănătoase.

La finalul activității, domnul doctor a avut o mică sesiune de întrebări și răspunsuri în care elevii și-au exprimat curiozitatea și dorința aprofundării aspectelor prezentate. Feedback-ul primit de la elevi a fost unul pozitiv, ei exprimându-și încântarea privind aceste activități precum și dorința de a mai beneficia și pe viitor de astfel de ore educative”, a declarat profesorul Alina Iosub-Georgescu.

Deja ai votat!