Tren deraiat din cauza unei vaci

Aproape 30 de călători au petrecut câteva ore în mijlocul câmpului, după ce trenul în care se aflau, personalul Interregio Iaşi-Dorohoi, a deraiat de pe şine.

Incidentul a avut loc în dreptul localităţi Hlipiceni, în momentul în care o vacă, aflată la păscut în apropierea căii ferate, a sărit în faţa trenului de călători. Conductorul nu a mai putut face nimic pentru a evita impactul cu bovina, astfel că locomotiva a lovit-o în plin, corpul acesteia ajungând sub roţi, provocând astfel deraierea părţii frontale a trenului.

Din fericire nu au existat victime în tren, însă roţile din faţă au ajuns în afara şinei, fiind imposibil ca mastodontul să mai poată fi urnit. „Totul s-a petrecut sub ochii mei. Vaca era dezlegată şi a sărit în faţa locomotivei. Erau aproape 30 de oameni în tren şi au aşteptat vreo 2-3 ore”, a spus un martor al incidentului.

Reprezentanţii companiei care administrează ruta Dorohoi Iaşi au venit cu o soluţie de avarie, pentru a putea duce călătorii la destinaţie în continuare. Două trenuri au plecat în acelaşi timp din Dorohoi, respectiv Iaşi, garniturile întâlnindu-se chiar la locul unde a avut loc accidentul. Pasagerii erau astfel transferaţi dintr-un tren în altul, acestea făcând ulterior cale întoarsă de la Hlipiceni în gările de unde au pornit.

Umează ca un utilaj de mare tonaj să ajungă la faţa locului pentru a încerca să repună pe şine autovagonul deraiat.

Deja ai votat!