Femeie bănuită de furturi de 200.000 de euro încătușată la intrarea în țară

O femeie bănuită că ar fi furat din Grecia bani și bijuterii în valoare de aproximativ 200.000 de euro a fost capturată luni, 21 iunie a.c., de polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca.

În vârstă de 39 de ani, femeia, care deține dublă cetățenie română și moldovenească, se prezentase în PTF Stânca, pe sensul de intrare în țară, fiind pasageră într-un mijloc de transport cu destinația Cehia. La controlul documentelor, polițiștii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emis, de către autoritățile din Grecia, un mandat european de arestare, deoarece aceasta ar fi sustras bani și bijuterii în valoare de aproximativ 200.000 de euro din locuința unde a lucrat.

Femeia a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, în vederea luării măsurilor legale care se impun. Potrivit procedurilor, aceasta urmează să fie prezentată astăzi în fața magistraților de la Curtea de Apel Suceava, care vor decide dacă aceasta va fi arestată provizoriu, în vederea extrădării.

 

Deja ai votat!