spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocal BTȘoferi penali scoși din trafic. Patru dintre ei erau băuți

Șoferi penali scoși din trafic. Patru dintre ei erau băuți

Șoselele județului au fost invadate din nou de șoferi băuți. În cele două zile de Rusalii, polițiștii au descoperit patru botoșăneni care au urcat la volan, deși consumaseră băuturi alcoolice. Unul dintre șoferii turmentați a fost implicat într-un accident rutier în urma căruia a fost rănit, iar un altul era aproape de comă alcoolică.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Botoșani, duminică, pe 20 iunie a.c., un tânăr de 30 de ani, din comuna Trușești, aflat la volanul unui autoturism, mergea pe drumul județean 282, dinspre Buhăceni spre localitatea Trușești, dar, la un moment dat, a pierdut controlul asupra direcției de mers, împrejurare în care mașina s-a izbit într-un alt autoturism care se deplasa pe aceeași direcției, apoi a ieșit de pe șosea și s-a răsturnat.

În urma accidentului, șoferul de 30 de ani s-a ales cu mai multe leziuni și a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. De asemenea, acesta a fost verificat cu aparatul alcooltest, valoarea indicată fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Beţivi traşi pe dreapta de poliţişti 

Tot duminică au fost descoperite alte două cazuri. Astfel, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 au oprit pentru control, pe un drum comunal din Cândești, un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani, din localitate. Întrucât șoferul mirosea a băuturi alcoolice, polițiștii l-au verificat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La scurt timp, și polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Săveni au oprit pentru control, pe drumul județean 282, în afara localității Vlăsinești, un autoturism condus de un tânăr de 30 de ani, din comuna Vlăsinești. Cel de la volan a fost pus să sufle în etilotest, rezultatul indicând o îmbibație de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Luni, însă, pe 21 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au oprit pentru control, pe drumul comunal 65 din Răchiți, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, din municipiul Botoșani. Întrucât șoferul mirosea a băuturi alcoolice, polițiștii l-au verificat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0, 83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate aceste trei cazuri, cei de la volan s-au ales cu dosare penale și vor fi cercetați pentru conducere sub influența alcoolului.

Accident provocat de un tânăr fără permis 

Doar că lucrurile nu s-au oprit aici pentru că, tot luni, pe 21 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au fost solicitați să intervină într-un accident produs pe un drum comunal din satul Costești (comuna Răchiți).

Când au ajuns la fața locului, polițiștii au stabilit că vinovat de producerea accidentului a fost un tânăr de 34 de ani, din orașul Săveni, care conducea un autoturism, dar a pierdut controlul asupra direcției de mers, iar mașina s-a izbit într-un alt autoturism condus regulamentar de un tânăr de 22 de ani din comuna Corlăteni.

Coliziunea s-a soldat numai cu pagube materiale, însă, în momentul în care au făcut verificări în bazele de date, polițiștii au descoperit că tânărul de 34 de ani nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Prin urmare, el a fost acuzat de conducere fără permis și s-a ales cu un dosar penal.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
17.7 ° C
18.2 °
17.6 °
48 %
4.3kmh
8 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
25 °
mie
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...