Mașină a lui George W. Bush adusă la Darabani

În acest weekend, 19-20 iunie, a avut loc cea de-a VI-a ediție a raliului „Moldova Classic Rally”, organizat de filialele Botoșani și Iași din cadrul asociației „Retromobil Club România”.

Vedeta paradei de mașini retro a fost un Lincoln Continental Presidential, mașină care a fost folosită de George W. Bush în campania electorală, din 2001, pentru obținerea primului său mandat de președinte al Statelor Unite ale Americii.

Potrivit dărăbăneni.ro, proprietarul mașinii, Nicușor Constantin, a venit la concursul automobilistic și cu un dosar cu acte doveditoare în acest sens. Acesta a declarat că superba mașină are anul de fabricație 1973 și 363 de cai putere. Nicușor Constantin a cumpărat limuzina acum doi ani din California și a plătit pe ea 15.000 de euro, plus taxe.

Evenimentul „Moldova Classic Rally”, figurează în calendarul național al „Retromobil Club România” și este singura acțiune de acest gen din județ. Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a două zile, însumând trei etape de concurs.

„Evenimentul este un raliu de regularitate dedicat posesorilor de autovehicule istorice și youngtimer a căror data de fabricație este mai veche de 1 Ianuarie 1996. Conform tradiției, evenimentul este un prilej de a promova restaurarea, conservarea și valorificarea automobilelor istorice și combină elemente competiționale și culturale, desfășurându-se pe un traseu de 340 km care include vizitarea unor obiective de patrimoniu cu caracter unic, cum ar fi Casa Memorială „George Enescu”, Casa Memorială „Mihai Eminescu” și Lacul cu nuferi din Ipotești”, a declarat Cătălin Apetrei, organizatorul evenimentului.

Deja ai votat!