Femeia reținută pentru furturi de 200.000 de euro a fost arestată provizoriu

Femeia reținută luni, pe 21 iunie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, în baza unui mandat european de arestare emis de de către Procuratura de pe lângă Curtea de Apel a Atenei (Grecia), a fost arestată provizoriu pentru 15 zile, în vederea extrădării.

Sorina Cerneagă, în vârstă de 39 de ani, cu dublă cetățenie română și moldovenească, a fost dată în consemn prin intermediul Biroului SIRENE, din cadrul Interpol, și a fost reținută în momentul în care încerca să intre în România. Femeia se afla într-o mașină care se îndrepta spre Cehia, însă a fost depistată de polițiștii de frontieră botoșăneni, care au încătușat-o imediat.

Potrivit autorităților elene, femeia este bănuită de furt, fiind suspectată că ar fi sustras bani și bijuterii în valoare de aproximativ 200.000 de euro din locuința unde a lucrat. În următoarele două săptămâni autoritățile judiciare din Grecia urmează să comunice Curții de Apel Suceava dosarul cu privire la faptele reținute în sarcina femeii, iar magistrații vor decide dacă aceasta va fi extrădată pentru a fi pusă la dispoziția anchetatorilor.

Până atunci, Sorina Cerneagă va rămâne încarcerată în arestul Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava.

 

Deja ai votat!