Municipalitatea nu a găsit constructori care să reabiliteze infrastructura de transport cu tramvaiul (video)

Cea de a doua licitaţie vizând reabilitarea infrastructurii de transport cu tramvaiul, organizată de municipalitatea botoşăneană, nu a avut finalitatea dorită de edili. Chiar dacă au existat mai multe firme interesate de aceste două contracte, nu a fost depusă nicio ofertă. Ofertele trebuiau depuse până ieri, 23 iunie.

A fost interes din partea operatorilor economici, pe cele două loturi având cereri de clarificare, pe primul lot au fost șapte operatori economici care s-au înscris, iar pe cel de-al doilea șase operatori economici. În urma finalizării procedurilor de selecție nu a fost depusă nicio ofertă pentru această licitație”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă primarul Cosmin Andrei.

Potrivit edilului, la cea de a doua licitaţie a fost suplimentată valoarea lucrărărilor cu 10%, fiind introduse sume de la capitolul „diverse și neprevăzute”. Astfel, s-a ajuns la o valoare  totală a lucrărilor de 147.952.991 de lei, pentru cele două trasee.

Consider că motivul pentru care nu am primit oferte pentru reabilitarea infrastructurii îl reprezintă indexarea și mărirea prețurilor materialelor de construcții, în special la oțel, pentru că avem cantități foarte mari care presupun achiziția de oțel pentru această reabilitare, unde prețurile s-au mărit față de valoarea estimată pe care am trecut-o în devizul general cu procente între 42 și 57%”, a explicat primarul.

Cosmin Andrei a mai anunţat că toţi operatorii economici care s-au arătat interesaţi de aceste contracte vor fi invitaţi la o negociere directă. „Să vedem dacă putem determina un câştigător în urma acestei proceduri la care vom apela, repet, conform legii”, a concluzionat primarul.

Deja ai votat!