Tineri trimiși în arest pentru afaceri cu cannabis

Operațiunea organizată joi de polițiștii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Botoșani și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Botoșani, s-a lăsat cu arestarea a trei suspecți. Astfel, în spatele gratiilor au rămas cei doi tineri prinși în flagrant și un alt suspect considerat liderul grupării. Totodată, un alt tânăr bănuit că ar face parte din grupare a fost plasat sub control judiciar.

„Din cercetările efectuate în cauză a reieșit că, începând cu luna ianuarie 2021, o grupare infracțională din municipiul Botoșani, formată din tineri, cu vârstele cuprinse între 17 și 21 de ani, ar fi creat și dezvoltat o rețea de distribuție a drogurilor de risc, respectiv cannabis, în special către tineri, în vederea obținerii unor foloase materiale”, au precizat anchetatorii. Astfel, drogurile ar fi fost distribuite atât de la locuința acestora, cât și stradal, prin intermediul unor membri ai rețelei. În urma celor șapte percheziții domiciliare organizate joi seară, anchetatorii au ridicat 12 telefoane monile, un laptop, aproximativ 40 de grame de substanțe vegetale susceptibile de a fi cannabis, un grinder și un cântar de precizie.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Botoșani au beneficiat de sprijinul colegilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Botoșani, al ofițerilor din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Botoșani și al jandarmilor din cadrul IJJ Botoșani.

 

Deja ai votat!