„Pictorul florilor”, comemorat la Ștefănești

Cu prilejul împlinirii a 105 ani de la moartea pictorului Ștefan Luchian, la muzeul din Ștefănești, a avut loc luni, 28 iunie, derularea proiectului educațional, intitulat “Stefan Luchian prin ochi de copil”.

Manifestarea culturală a debutat cu o slujbă de pomenire a marelui pictor, la care au participat specialiști din cadrul Secției de Artă Plastică și Etnografie ai Muzeului Județean Botoșani, cum ar fi Laura Maria Tocariu, Ana Coșereanu, Liviu Siptelea, dar și primarul orașului, Florin Butura.

La activitatea culturală au participat 30 de persoane, copii, dar și tineri și adulți, care și-au ales una dintre creațiile artistului pe care au încercat să o copieze. „Participanții și-au ales una dintre lucrările lui Luchian, expuse în muzeu, pe care s-o copieze. Așadar, nu numai că s-au oprit, cu mai multă atenție, asupra operei artistului, dar au trecut, prin filtrul propriei personalități, propriei creativitati, lucrarea preferată, pe care au transpus-o într-un desen sau pictură personal. Desenele/acuarelele vor fi etalate la Muzeul „Ștefan Luchian”, într-o expoziție temporară”, a declarat Laura Maria Tocariu.

Elevii care au participat la manifestarea culturală sunt de la Liceul „Ștefan D. Luchian” din Ștefănești și de la Școala Gimnazială „Bobulești”.

Muzeul „pictorului florilor” a fost inaugurat pe 23 aprilie și este singurul muzeu dedicat acestuia.

Deja ai votat!