marți, august 9, 2022
AcasăLocalBotoşăneni în stare gravă după ce au vrut să culeagă cireşe

Botoşăneni în stare gravă după ce au vrut să culeagă cireşe

Tot mai mulţi botoşăneni ajung la spital în aceste zile cu traumatisme grave, din cauza căderilor de la înălţime. Astfel, odată cu coacerea fructelor, numărul pacienţilor care ajung la spital din cauza căderilor din copac creşte simţitor. Medicii specialişti sunt nevoiţi să trateze zilnic cel puţin unul sau două astfel de cazuri.

Un astfel de caz a fost şi cel al unui bărbat de 70 de ani, din Botoşani. În ciuda vârstei înaintate, acesta s-a urcat într-un cireş pentru a culege câteva fructe, dar a alunecat pe scoarţa lucioasă a copacului şi a căzut de la aproape doi metri înălţime. Membrii familiei i-au sărit în ajutor, sunând imediat la 112.

O ambulanţă l-a preluat pe bărbat şi transportat la Urgenţe, fiind internat pe Secţia de Chirurgie. „Pacientul prezenta un traumatism cranian acut, traumatism toraco-abdominal şi o fractură de membru superior stâng”, a precizat un medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Traumatism la nivelul coloanei vertebrale după o cădere din pom

Vârsta nu este, însă un criteriu pentru acest gen de victime. Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost la un pas de moarte după ce a vrut să culeagă cireşe direct din copac. Din păcate, când să ajungă la o creangă mai înaltă, băiatul a călcat greşit şi a căzut în gol de la aproximativ doi metri înălţime. Acesta a căzut cum nu se putea mai rău, aterizând cu spatele pe un gard aflat în apropierea copacului.

Copilul a fost preluat de un echipaj de la Ambulanţă şi transportat imediat la Urgenţe, unde medicii specialişti au constatat că a suferit un traumatism la nivelul coloanei vertebrale.

Un alt bărbat, de 47 de ani, din Dorohoi, a ajuns şi el la Urgenţe la Botoşani, după ce a căzut din cireş. Acesta a fost diagnosticat cu multiple fracturi costale  şi traumatism toracic, fiind transferat de la Dorohoi la Botoşani, pe Secţia de Chirurgie generală.

Cădere în gol la 74 de ani

Un bătrân, în vârstă de 74 ani, a fost şi el la un pas de o moarte cumplită. Întâmplarea a avut loc luni seară, într-o gospodărie din localitatea Bucecea. Bărbatul a vrut să culeagă cireşe dintr-un copac şi a decis să se urce în pom, în ciuda vârstei, dar şi a faptul că se însera. Din păcate, când să ajungă la o creangă mai înaltă, acesta a călcat greşit şi a căzut în gol de la aproximativ doi metri înălţime. Bărbatul a căzut cum nu se putea mai rău, aterizând cu capul şi un umăr pe un ţăruş din lemn dintr-un gard aflat în apropierea copacului. Totul sub ochii rudelor, care l-au văzut cum a rămas inert pe pământ. Oamenii au apelat serviciul 112, la faţa locului ajungând în scurt timp o ambulanţă.

Bărbatul a fost preluat de un echipaj de la Ambulanţă şi transportat imediat la Urgenţe, unde medicii specialişti au constatat că a suferit mai multe traumatisme grave. Din acest motiv, au decis trimiterea lui la Iaşi chiar în acea noapte. „Pacientul era în comă. Prezenta un traumatism cranian acut închis, cu hematom subdural şi hemoragie subarahnoidiană, dar şi o fractură de claviculă. Având în vedere vârsta, starea era foarte gravă”, a spus medicul Cristian Simionescu, din cadrul UPU-SMURD.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
23.5 ° C
24 °
21.6 °
55 %
4kmh
26 %
mar
26 °
mie
19 °
joi
25 °
vin
29 °
sâm
29 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Măcar pe Arafat au reușit să îl decontamineze.

EDITORIAL

Mai e ceva timp până la următorul set de alegeri - și încă ce alegeri; că va fi set complet - astfel că pentru...

EPIGRAMA ZILEI

La mijloc de codru des Toate păsările ies Deci acolo mergi bădică De vrei să vezi păsărică... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...