Florin Cîțu neagă existența unei rupturi în interiorul PNL (VIDEO)

Prezent vineri la Botoșani, premierul Florin Cîţu este de părere că alegerile interne nu au produs o ruptură în interiorul Partidului Național Liberal (PNL). Candidat la șefia partidului, Cîțu crede că „PNL este un partid puternic” și că „după alegeri va fi și mai puternic”.

„Nu este o ruptură. PNL este un partid puternic și după alegeri va fi și mai puternic. Veți vedea. De fapt, despre asta este vorba în aceste alegeri. De fapt, definim rolul PNL pe scena politică din următorii ani din România”, a spus Florin Cîțu. Cât despre situația de la Botoșani și despre absența liderului județean PNL Costel Șoptică de la întâlnirea cu primarii, premierul a evitat un răspuns tranșant invocând faptul că dezbaterile au mai mult un rol administrativ. „Este un coleg, fost senator, deputat (n.r. – Costel Șoptică). Este o discuție, așa cum am spus, cu primarii, despre surse de finanțare. Organizatorii au vrut așa, nu e ceea ce am cerut eu – o discuție despre surse de finanțare”, a declarat Florin Cîțu. Cu toate acestea, cu numai câteva săptămâni în urmă, deputatul Costel Şoptică a anunțat că îl va susține în lupta pentru președinția partidului pe actualul lider PNL, Ludovic Orban.

Întâlnirea de la hotelul „Rapsodia” dintre premier și primarii PNL ar fi trebuit să fie pe tema proiectelor de investiții cu finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) din surse europene sau de la bugetul de stat. Însă, la întrevedere au participat inclusiv șefii unor instituții deconcentrate, dar și senatorul Cristian Achiţei, recent ales președinte al organizației municipale PNL Botoșani.

 

 

Deja ai votat!