A fost stabilită noua conducere a PNL. Reformatorii au câștigat doar municipiul

Conferința județeană de alegeri organizată în cadrul filialei PNL Botoșani a stabilit și viitoarea componență a Biroului Politic Județean. Astfel, în urma exprimării voturilor de către cei circa 400 de delegați, Verginel Gireadă și Sorin Cornilă vor ocupa cele două funcții de prim-vicepreședinte. Totodată, cele opt funcții de vicepreședinte au fost adjudecate de Florin Buțura, Costel Romanescu, Viorel Iliuță, Dumitru Chelaru, Ada Macovei, Romică Magopeț, Monica Adăscăliței și Dan Oloeriu.

Rezultatele au venit după ce deputatul Costel Șoptică a reușit să se impună în fața lui Dan Nechifor, adjudecându-și pentru încă patru ani funcția de președinte al organizației județene PNL Botoșani. Rezultatul a fost unul extrem de strâns, Costel Șoptică adunând 213 voturi, iar Dan Nechifor 203.

În urma celor două runde de alegeri – de joi, 1 iulie a.c. și de astăzi – se poate spune că așa-zisa tabără a reformiștilor (n.r. – reprezentată de senatorul Cristian Achiței și fostul primar al municipiului Botoșani Cătălin Flutur) a reușit să câștige conducerea celei mai importante organizații locale, adică municipiul Botoșani, în timp ce tabăra conservatorilor, reprezentată de Costel Șoptică, Verginel Gireadă și Viorel Iliuță, s-a impus la nivel de județ.

Scorul obținut de ultimii în conferința județeană de alegeri, dar și actuala configurație a BPJ demonstrează că deputatul Costel Șoptică se bucură încă de susținere din partea mai multor primari din județ, iar centrul zonal care a făcut diferența la alegerile interne pare să îl reprezintă cel de la Flămânzi, condus de Dan Oloieriu.

 

Deja ai votat!