Colegiul Eminescu are cea mai mare rată de promovare la Bac

Cea mai mare rată de promovare la examenul de Bacalaureat a fost înregistrată în acest an, înainte de soluţionarea contestaţiilor, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani. Cu un procent de 98,29% colegiul botoşănean se clasează pe locul 37 la nivel naţional. Tot aici au fost înregistrate şi patru dintre cele şapte medii de zece obţinute de elevi la nivel judeţean.

Pe locul doi din punct de vedere al promovării la nivel judeţean se situează Colegiul Naţional „A.T. Laurian”, cu o rată de 97.07%. Acesta este urmat de Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoşani- 87.64%, Liceul Teoretic  „Grigore Antipa” Botoşani- 82.73% şi Liceul „Regina Maria” Dorohoi- 80.75%.

Nici o notă de trecere la Şcoala de Cooperaţie 

La polul opus al clasamentului se află Şcoala Profesională de Cooperaţie Botoşani, unde nici măcar unul dintre elevii care au susţinut Bacalaureatul nu a obţinut notă de trecere. Astfel, ultimele cinci locuri în clasamentul judeţean sunt ocupate de Liceul Teoretic „Anastasie Başotă” Pomârla cu o rată de promovare de 14.29%, Liceul „Dimitrie Negreanu” din Botoşani, unde 11,94% dintre elevi au trecut, Liceul Tehnologic Coţuşca, cu un indice de 11.76%, Liceul Tehnologic „Petru Rareş” Botoşani cu 5,57% şi Şcoala de Cooperaţie.

Profesorul Paul Octav, inspector şcolar general adjunct, a apreciat că, dintr-o anumită perspectivă, rezultatele obţinute în acest an de către elevii botoşăneni la Bac sunt excelente. „Suntem, împreună cu judeţul Iaşi, primii în ţară ca medii de 10. Avem şapte medii de 10 la nivelul judeţului. Ca rată de promovare suntem un pic mai jos de mijlocul clasamentului. Faţă de anul trecut se remarcă o uşoară îmbunătăţire, rata de promovare a crescut cu aproximativ cinci procente, însă, întotdeauna există loc de mai bine. Imaginea cu care am rămas după acest examen este bună, în condiţiile pe care le-am traversat cu toţii”, a declarat oficialul. Ca în fiecare an, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi liceale. „Sigur, vom face o analiză şi vom vedea atât punctele tari, care au dus la cele şapte medii de 10, cât şi punctele slabe, care ne-au făcut să fim dincolo de mijlocul clasamentului”, a concluzionat Paul Octav.

Deja ai votat!