Bacalaureat 2021 – Rata de promovare la nivelul judeţului Botoşani este de 66,49%

Potrivit datelor centralizate 66,49% dintre candidaţii botoşăneni care au susţinut examenul de Bacalaureat au fost declaraţi admişi. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 69,61%, iar pentru promoțiile anterioare – 34,18%. La nivel naţional rata de promovare este de 67,8%.

Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, a anunţat că au promovat 1.790 de candidați, dintr-un total de 2.692 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 1.709 provin din promoția curentă, iar 81 din promoțiile anterioare. Botoşaniul are, alături de Iaşi, cele mai multe medii de 10 la Bacalaureat, respectiv şapte.

Elevii botoşăneni cu media maximă la Bacalaureat sunt: Gabriel Brehuescu, Narcisa Huminiuc, Bianca Stîncescu şi Cosmina Mihoreanu, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Tudor Darius Cardaş – Colegiul Naţional „AT Laurian”, Andreea Mariana Ivan – Colegiul Economic „Octav Onicescu” şi Denisa Ioana Cărunte – Liceul „Regina Maria” Dorohoi”.

Felicitări absolvenţilor de clasa a XII-a pentru rezultatele remarcabile obținute și în acest an la examenul de Bacalaureat! Colegiul Naţional <Mihai Eminescu> e din nou în fruntea clasamentului județean, ca promovare și note obținute. Sunt patru medii de 10 : Cosmina Mihoreanu, Gabriel Brehuescu, Narcisa Huminiuc şi Bianca Stîncescu! Bravo copii! Eforturile voastre, chiar și în pandemie, au fost răsplătite cu succes! Colegiul <Mihai Eminescu> are mai multe medii de 10 decât sunt în 32 de județe!„, a transmis profesorul Cristina Chiriac, directorul Colegiului „Mihai Eminescu”.

Datele centralizate arată că sunt multe note de zece la fiecare probă scrisă.

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea: 38 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română; 85 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică – 33 / Istorie – 52); 186 au nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării”, a mai transmis Ana Marisa Loghin.

Contestaţiile pot fi depuse astăzi, până la ora 18:00

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să aibă recunoscute/echivalate toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; să susţină toate cele trei probe scrise la care să obţină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea şi să obţină media 6 (cel puțin) la probele scrise.

Deja ai votat!