spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTÎnchisoare cu executare pentru o femeie care a născut și a aruncat...

Închisoare cu executare pentru o femeie care a născut și a aruncat pruncul la gunoi

O tânără din județul Botoșani, care a născut în toaleta unei benzinării din județul Satu Mare și a aruncat mai apoi pruncul la gunoi, a fost condamnată la patru ani de închisoare în regim de detenție pentru tentativă de omor. În plus, femeia a fost obligată la plata unor daune morale în valoare de 50.000 de lei. Sentința a fost pronunțată de Tribunalul Satu Mare pe 23 iunie a.c., însă nu este definitivă, hotărârea fiind atacată cu apel.

Întâmplarea șocantă a avut loc pe 6 august 2020, când botoșăneanca, Andreea A., de 31 de ani, dintr-o comună din județ, se întorcea din Germania, unde fusese la muncă. Imediat ce microbuzul în care se afla ca și pasager a intrat în țară, femeia a mers la toaleta unei benzinării, unde a adus pe lume o fetiță. A pus pruncul într-o pungă, pe care a legat-o mai apoi, și a aruncat totul la gunoi. Un angajat al benzinăriei a auzit plânsetele bebelușului și a alertat autoritățile. Fetița a fost fost dusă la spital și salvată de cadrele medicale, după care a fost preluată de rudele femeii.

Sarcină ascunsă de familie

Cazul a fost anchetat atunci de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, iar investigațiile au arătat că totul s-a petrecut fără știrea familiei. Căsătorită și mamă a patru copii, femeia plecase în mai 2020, cu acordul soțului, la muncă în Germania, la cules de căpșuni, pentru circa o lună și jumătate. Femeia bănuia că este însărcinată, dar a ascuns acest lucru atât față de soț cât și față de alte persoane, inclusiv față de colegele din Germania.

Pe 5 august 2020, ea a plecat din Hanovra cu un microbuz, intenționând să revină acasă. Pe drum, i s-a făcut de mai multe ori, dar a dat vina pe mâncare. După intrarea pe teritoriul românesc, șoferul microbuzului a lăsat pasagerii la un punct de schimb valutar, după care a oprit într-o benzinărie, unde s-a întâmplat totul. Imediat după naștere, femeia a urcat în microbuz, dar i s-a făcut din nou rău, iar călătorii au sunat la 112. Botoșăneanca a fost transportată ulterior la Spitalul Județean Satu Mare, unde a fost internată pe Secția Ginecologie, tot acolo fiind găsită și de polițiști.

Cazul va fi analizat și de Curtea de Apel Oradea

Acuzată de tentativă de omor, întrucât prin gestul ei a pus în pericol viața bebelușului, Andreea A. a fost plasată sub control judiciar, dar în fața instanței a cerut să fie judecată în formă simplificată. De altfel, ea nu a fost chemată în instanță, audierea având loc prin video-conferință.

Întrucât judecătorii au apreciat că fapta a fost comisă cu intenție, condamnarea a fost la închisoare cu executare. Totodată, în timpul procesului, micuța adusă pe lume a fost reprezentată de cei de la Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului, ei fiind cei care au solicitat daune morale în numele fetiței. În urma apelului formulat de tânără, cazul va fi analizat și de Curtea de Apel Oradea, care va pronunța sentința definitivă.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.6 ° C
10.6 °
9.4 °
95 %
3.1kmh
100 %
mie
18 °
joi
20 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...