Misiune mai puțin obișnuită a pompierilor dorohoieni

Rămasă captivă într-o fântână dezafectată de pe raza satului Lunca, din comuna Vârfu Câmpului, o bovină gestantă a fost salvată de pompierii din Dorohoi. Animalul a căzut în puțul adânc de circa 10 metri, după ce capacul din lemn care o acoperea a cedat.

Localnicii au încercat să îl ajute pe proprietar să o scoată din captivitate, dar eforturile lor au fost zadarnice. Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi au ajuns la fața locului, au legat bovina cu mai multe furtunuri şi cu ajutorul unui buldo-excavator au reușit să o aducă la suprafață. Aceasta nu a fost rănită.

„Intervenția a fost una dificilă din cauza spațiului îngust al fântânii, dar și a adâncimii la care a ajuns bovina. La misiune au participat zece pompieri militari și voluntari, un elev al Școlii de Pompieri și Protecției Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, aflat în practică la subunitatea din Dorohoi, dar și medicul veterinar din localitate”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

 

Deja ai votat!