Bani europeni pentru amenajarea unei zone de recreere lângă Liceul Pedagogic

Primarul Cosmin Andrei a anunţat că a semnat un contract cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord Est pentru amenajarea spaţiului de relaxare – scuar Liceul Pedagogic. „Am primit chiar în aceste zile solicitări din partea cetăţenilor din zonă pentru reabilitarea acelei suprafeţe de 3.224 de metri pătraţi, reabilitare care va fi efectuată într-o perioadă de 12 luni. Reabilitarea vizează îmbunătăţirea aspectului peisagistic, reamenajarea spaţiilor publice urbane şi creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor”, a anunţat edilul.

Valoarea contractului este de 332.000 de lei . „Suntem în perioada de prefinanţare. Deci toată zona de la Liceul Pedagogic, între Dragoş Vodă şi IC Brătianu va fi reabilitată, cu bani europeni”, a mai spus edilul.

Pe 28 iunie, aleșii locali au aprobat indicatorii tehnico economici pentru amenajarea scuarului dintre străzile Dragoș Vodă și I.C. Brătianu.

După amenajarea spațiului verde în suprafață de peste 2700 de metri pătrați, se va trece la însămânțarea cu gazon și plantarea unor arbuști și tufe ornamentale, respectiv montarea unor aspersoare de irigat și alimentarea cu apă  din rețeaua municipală.

Investiţia mai include montarea unor becuri LED, de diferite dimensiuni, care vor crea o notă distinctă în zonă. Mai mult se va amenaja și o zonă smart, cu stâlpi de iluminat fotovoltaici care vor deservi patru bănci. Vor mai fi puse în zonă un foișor în suprafață de 100 de metri pătraţi, zece bănci de relaxare și zece coșuri de gunoi.

Deja ai votat!