Atacant FC Botoşani depistat cu un dispozitiv utilizat pentru drogurile uşoare: „A fost descoperit un grinder metalic”

Un fotbalist care a venit de putin timp in Romania riscă să se întoarcă în străinătate, după ce a fost oprit pe aeroportul din Suceava, cu suspiciunea de a avea asupra lui un dispozitiv utilizat şi de consumatorii de droguri uşoare, potrivit Ziare.com.

Maecky Ngombo (26 de ani), atacantul belgian al celor de la FC Botoșani, a fost găsit cu un grinder metalic de tutun în bagaj. la plecarea în cantonamentul din Austria.

Maecky Ngombo a fost transferat de FC Botoșani în această vară. La plecarea în primul cantonament alături de formația pregătită de Marius Croitoru, atacantul belgian a atras atenția autorităților.

În bagajul de mână al lui Ngombo ar fi fost descoperit un „grinder metalic cu urme de substanță vegetală verde”, conform declarației oferite de Florin Bădilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, pentru ziare.com.

Totul s-ar fi petrecut la sfârşitul lunii iunie, atunci când echipa FC Botoţani a plecat cu avionul spre cantonamentul din Austria. În aeroportul din Suceava, la controlul cu raze X s-ar fi descoperit dispozitivul respectiv în bagajul de mână.

Autorităţile au confirmat existenţa unui caz de genul acesta

„În data 29-06 -2021, în postul de poliţie de frontieră Suceava, la ieşirea din ţară, în cursa spre direcţia Memmingen (Germania), în bagajul de mână al unui cetăţean belgian a fost descoperit un grinder metalic în interiorul căruia erau urme de substanţă vegetală tocată de culoare verde. Persoana şi-a continuat călătoria. Cazul a fost preluat de organele de poliţie competentă”, a spus Fabian Bădilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, pentru Ziare.com.

Persoana în cauză ar fi fotbalistul Maecky Ngombo, jucător belgian venit de două săptămâni în România, la Botoşani. El este acum în cantonament cu echipa, în Austria.

FC Botoșani are încredere în jucător

Cătălin Anton, președintele celor de la FC Botoșani, are încredere în fotbalistul său, până la proba contrarie. „Haideți să fim serioși. De la o substanță verde până la droguri este mult. Poliția de Frontieră a făcut o constatare, dar nu s-a pronunțat cuvântul droguri. Am vorbit cu el și cu agentul jucătorului. Este vorba despre ceva plante naturale, muguri, nicidecum despre droguri. Oricum vom face un test antidrog când ne întoarcem în țară. Dacă se va demonstra că este așa, îi putem desface contractul, conform ROAF. Până atunci nu putem incrimina un jucător și mergem pe buna lui credință. Cine spune că este vorba despre droguri, când nu e nimic concret, este în eroare”, a spus Cătălin Anton, președintele lui FC Botoșani, pentru GSP.ro.

Cum arata un grinder

Ce este grinderul

Grinderul este un dispozitiv metalic ce poate fi folosit pentru măcinatul, tocarea sau tăierea plantelor și tutunului.

În cele mai multe cazuri este folosit pentru măcinarea canabisului.

Cine e Maecky Ngombo

Ultima oară în prima ligă algeriană, la CR Belouizdad, Maecky Ngombo a semnat un contract valabil pentru următoarele două sezoane cu formația botoșăneană.

Maecky Ngombo a trecut de-a lungul carierei pe la Roda JC, Fortuna Dusseldorf, MK Dons, Ascoli, Go Ahead Eagles și CR Belouizdad. Ngombo are și un meci în naționala U21 a Belgiei, unde i-a avut coechipieri, printre alții, pe Youri Tielemans și Dennis Praet.

Maecky Ngombo este în acest moment în cantonament cu FC Botoșani. Atacantul belgian este accidentat și se antrenează separat de restul lotului.

Deja ai votat!