sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTBanii pentru sport generează un nou "meci" între Cosmin Andrei şi Eugen...

Banii pentru sport generează un nou „meci” între Cosmin Andrei şi Eugen Ţurcanu

Scandalul generat de alocarea fondurilor pentru susţinerea cluburilor sportive readuce în atenţia publică şi alte probleme. În cadrul ultimei conferinţe de presă, primarul Cosmin Andrei a afirmat că există o relație deficitară între Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA) și FC Botoșani. „Acest lucru mi-a fost transmis de către jucători, antrenori, staff-ul tehnic, de foarte multe ori, când aveau nevoie să intre pe stadion. Am fost personal la Mecanex că nu găseau cheia să intre să se antreneze cei de la FC Botoșani. Știu că nu funcționează bine relația dintre DSPSA și FC Botoșani, cum nu funcționează multe lucruri la DSPSA”, a spus primarul.

În aceste condiţii, edilul va propune o modificare de organigramă, pentru a exista gestiuni diferite pe bazele sportive şi pe lucrările edilitare din oraș.

Sper cu această ocazie să se îmbunătățească relația și cu FC Botoșani pentru că nu intenționează nimeni să le pună bețe-n roate. Dar, din păcate, domnul Țurcanu nu acționează așa cum ar trebui acolo, îi capacitează și pe ceilalți, sunt o serie de divergențe și nu înțeleg de ce, între FC Botoșani și DSPSA. DSPSA se comportă ca și cum ar fi stăpâni pe moșia de acolo, deși acest stadion, aceste facilități sunt ale noastre, ale tuturor şi, bineînţeles, că ne mândrim cu această echipă fanion pentru sportul botoşănean”, a mai spus Cosmin Andrei.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, edilul a explicat că, anul acesta, pentru reabilitarea stadioanelor, s-au alocat 660.000 de lei, „bani care sunt în conturile DSPSA”.

„Tot ce spune dumnealui este total fals”

În replică, Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA, a declarat că DSPSA a primit pentru întreținerea terenurilor de joc de pe Municipal, Mecanex și Victoria aproximativ 130.000 de lei, la care se adaugă 30.000 de lei pentru semințe, îngrășăminte, erbicide şi alte materiale.

Cu alte cuvinte, noi am avut în jur de 160.000 de lei pentru a asigura întreținerea celor trei terenuri, lucru care s-a întâmplat, de altfel, la sfârșitul campionatului 2020-2021, iar terenurile se află deja în regenerare și arată foarte bine. În ce privește reabilitarea totală a terenurilor și suma de 660.000 de lei pe care a virat-o în conturile DSPSA de parcă s-a întâmplat așa un lucru ultra personal și secret, fac precizarea că nu avem această sumă prinsă pe bugetul de dezvoltare, pentru că vorbim de bugetul de dezvoltare al municipiului, implicit al direcției și nu avem nicio poziție deschisă, nici măcar cu suma simbolică de un leu privind reabilitarea terenurilor de joc. Tot ce spune dumnealui este total fals”, a explicat Eugen Ţurcanu.

Bani viraţi din greşeală 

Oficialul a adăugat că există o sumă căreia nu îi ştie destinaţia. „S-a pus o sumă, 500.000 de lei, într-un cont aferent decontărilor de TVA și, la întrebarea noastră ce este cu această sumă, ni s-a spus că este o greșeală și să o lăsăm așa, ei vor lua banii de acolo după 1 iulie 2021”, a precizat directorul DSPSA.

Eugen Ţurcanu apreciază că primarul a vorbit despre suma de 660.000 de lei care ar fi fost alocată pentru stadioane, pentru a intra în graţiile conducătorului echipei de fotbal şi a-l pune pe el într-o lumină proastă în raport cu conducerea acestei echipe şi suporteri. „Eu îi asigur pe toți cititorii dumneavoastră, că am sprijinit necondiționat echipa de fotbal, cât și cea de handbal. Dacă am fi avut această sumă alocată pentru reabilitarea terenurilor, vă asigur că nu așteptam invitația dumnealui (a primarului n.r.), de a purcede la investiția în cauză şi nu trebuia să ajung subiect de presă”, a conchis Eugen Țurcanu.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
3.3 ° C
5.6 °
2.8 °
91 %
2.3kmh
23 %
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °
mie
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...