162 de ani de Statistică oficială în România

Mâine, 12 iulie, se împlinesc 162 de ani de statistică oficială în România. Pentru a marca această zi, reprezentanții Direcției Județeană de Statistică (DJS), Botoșani, au transmis un mesaj către cei implicați în activitatea de statistică, respectiv despre importanța acesteia în organizarea și derularea recensămintelor, agricol și al populației, dar și principiile care guvernează activitatea acestora.

Astfel, potrivit DJS, Botoșani, printre principalele principii după care se ghidează în orice cercetare statistică întreprinsă se află independența profesională, imparțialitatea și obiectivitatea, fiabilitatea, confidențialitatea informațiilor statistice, dar și eficiența costurilor. În prezent, DJS Botoșani este implicată în desfășurarea Recensământului General Agricol-runda 2020, o cercetare amănunțită în urma căreia, potrivit reprezentaților DJS “vom avea o imagine clară asupra agriculturii active din județul Botoșani”.

De asemenea, DJS se ocupă cu pregătirea bazei de date a locuințelor înregistrate în județ. Aceasta reprezintă o primă etapă din organizarea Recensământului Populației și Locuințelor ce va avea loc anul viitor. “Direcția Județeană de Statistică, Botoșani, transmite cele mai calde felicitări și un sincer <La mulți ani> tuturor statisticienilor, care prin seriozitate și perseverență, au făcut din Statistică o instituție demnă de a fi numită europeană”, au transmis reprezentanții DJS, Botoșani.

Direcţia Judeţeană de Statistică, Botoșani are ca și obiect de activitate culegerea, prelucrarea, stocarea, analiza, difuzarea rezultatelor cercetărilor statistice şi constituirea la nivel teritorial a seriilor de date statistice, oficiale cu caracter economic, financiar, social, demografic, juridic necesar elaborării politicii economice şi sociale, informării opiniei publice.

Deja ai votat!