miercuri, iulie 6, 2022
AcasăLocalAteliere de peisaj, artă și sunet la Casa George Enescu de la...

Ateliere de peisaj, artă și sunet la Casa George Enescu de la Mihăileni

În perioada iulie – august, pentru al doilea an consecutiv, Fundația Pro Patrimonio, organizează două ateliere de peisaj, artă și sunet, cu scopul de a finaliza procesul de transformare al Casei George Enescu din comuna Mihăileni, ca ansamblu casă — grădină, într-un centru cultural și educațional.

Acestea se vor desfășura la Casa George Enescu din Mihăileni și sunt dedicate, în principal, comunității locale.

Primul atelier, Atelierul de Peisaj și Artă, se va desfășura în perioada 28 iulie- 2 august și este dedicat reamenajării curții Casei George Enescu. Cel de-al doilea, va avea loc în perioada 23 – 29 august, Atelierul de Peisaj și Sunet, unde 40 de copii din trei comunităţi din jurul Mihăilenilor vor exersa roluri de peisagiști, grădinari și artiști botanici prin jocuri și proiecte practice sau artistice.

Caiet de Patrimoniu, instrument de explorare creativă a Casei Enescu

Materialele adunate în timpul atelierelor și de-a lungul timpului, dar și studiul de teren dedicat din această perioadă vor constitui baza realizării, până la sfârșitul anului, a unui Caiet de Patrimoniu, instrument de explorare creativă a Casei Enescu și a împrejurimilor acesteia prin provocări practice, senzoriale sau artistice.

Caietul va fi conceput ca un ghid al locului ce va dezvălui atât povestea, arhitectura și grădina casei, dar și elemente de identitate culturală din imediata vecinătate ce pot fi accesate pietonal, pe bicicletă sau cu mașina. Această resursă online-offline este oferit publicului larg ce dorește să descopere pe cont propriu povestea casei și a împrejurimilor sale.

„Cu toate provocările cumulate, experiența atelierelor de patrimoniu pentru copii începute anul trecut la Casa Enescu ne-a convins că lungul drum București-Mihăileni merită din plin reluat de câte ori se ivește ocazia. Receptivitatea, interesul și bucuria copiilor din comunitate ne-au impresionat în mod sincer și sperăm ca întâlnirile din acest an să apropie și mai mult comunitatea de copii de inițiativele fundației, de Casa Enescu și istoria ei în general, dar mai mult decât atât, poate de modalitatea de relaționare cu patrimoniul, pe care sperăm să o poată purta mai departe în orice alt context viitor în care se vor afla,” a declarat Andreea Machidon – coordonator programe educaționale de patrimoniu, Fundaţia Pro Patrimonio.

Proiectul este co-finanțat de către Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

Fundație care are ca scop reintroducerea patrimoniului abandonat în circuitul economic și cultural

De 20 de ani Fundația Pro Patrimonio intervine în aproape toate regiunile României pentru a revitaliza şi întări comunităţi dezavantajate, aflate departe de zonele de progres. Scopul este de a reintroduce în circuitul economic şi cultural un patrimoniu construit, în prezent abandonat care și-a pierdut rolul şi de a-i reface legăturile identitare şi cu comunitatea.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
26.6 ° C
26.6 °
26.6 °
86 %
2.3kmh
26 %
mie
34 °
joi
28 °
vin
30 °
sâm
29 °
Dum
17 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9446

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

După ce se repară se sparge din nou, cam în două zile. Dacă tot s-au învățat șoferii cu  traseul.

EDITORIAL

S-au afișat rezultatele finale. Și la Evaluarea Națională, și la Bacalaureat. Și cu ocazia asta am putut constata că ministrul Educației este specialist în...

EPIGRAMA ZILEI

Prețurile post covid S-au suit toate-n rapid Numai contul meu bancar N-a prins loc nici în marfar... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...