Maşină lovită în plin de trenul Dorohoi-Iaşi

Un accident feroviar a avut loc în satul Larga Jijia, comuna Movileni, din judeţul Iaşi. Un autoturism marca Ford, cu două persoane la bord, a fost lovit de trenul personal Regio 16521, care a plecat din Iaşi la 14:30

Accidentul a avut loc la câteva minute după ora trei, înainte ca trenul să ajungă în halta Larga Jijia. Potrivit martorilor, în zonă este montat un semafor pentru lucrările de asfaltare, astfel că se circulă alternativ, pe un singur sens de mers.

Șoferul a intrat pe culoarea verde și a crezut că semaforul de la cei care asfaltează se aplică și pentru trecerea la nivel cu calea ferată şi poate trece. Deoarece calea ferată nu are bariere, semafor sau sirenă în acea zonă, fiind doar cu indicator STOP, acesta nu a observat trenul decât în ultimul moment, maşina fiind lovită în plin. Șoferul a reuşit să iasă singur din maşină după impact, dar soţia lui, aflată pe scaunul din dreapta, unde a avut loc impactul, a rămas blocată. Maşina a fost târâtă pe şine câţiva metri. Şoferul, împreună cu alţi câţiva oameni din zonă, martori la accident, au reuşit şi au scos-o pe femeie dintre fiarele contorsionate, până la ajungerea echipelor de intervenţie.

Au intervenit două echipaje speciale, dintre care unul de descarcerare mărita, iar celălalt era echipaj medical de terapie intensiva SMURD din cadrul Det 1 Iasi. Cei doi soţi au fost preluaţi de cadrele medicale, în timp ce echipa de descarcerare s-a asigurat de eliminarea riscurilor de incendiu. „Când au sosit echipajele de interveție, femeia era conștientă, cooperantă, cu traumatisme ușoare”, au precizat reprezentanţii echipei de intervenţii din Iaşi.

Cei doi soți au fost transportați la spital cu diferite trumatisme ușoare.

Incidentul vine la doar câteva zile după ce trenul de pe aceeaşi rută a izbit o maşină în judeţul Botoşani.

 

Deja ai votat!