Maşină lovită de trenul Iaşi-Dorohoi

Evenimentele în care este implicat trenul personal Iaşi-Dorohoi par să nu se mai oprească. Sâmbătă dimineaţă a avut loc un nou eveniment în care a fost implicat trenul de Dorohoi. De această dată este vorba despre un accident rutier, un autoturism fiind lovit de către locomootiva trenului.

Incidentul a avut loc  sâmbătă dimineață, la câteva minute după ora opt, în localitatea Podeni. Trenul Regio 16513 care circula pe direcţia Iași-Dorohoi, la pasajul auto din localitatea Podeni, a surprins și accidentat în partea din spate un autoturism marca Volkswagen Touran, condus de un bărbat de 64 de ani. Potrivit primelor informații, în urma accidentului nu au rezultat victime şi nici nu a fost nevoie de intervenţia pompierilor.

Totul s-a petrecut după ce autoturismul nu a acordat prioritate trenului care se îndrepta spre Dorohoi. Potrivit unui angajat al societății de transport călători, în ciuda semnalelor acustice date de mecanicul de tren, șoferul autoturismului a forțat trecerea pasajului, autoturismul fiind lovit în partea din spate. La faţa locului a ajuns un echipaj de poliţie, care a deschis o anchetă. „Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional”, a precizat Nicoleta federciuc, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

Din păcate, în ultima perioadă tot mai multe tragedii au avut loc pe ruta trenului Dorohoi Iaşi.

În urmă cu două săptămâni, o persoană şi-a pus capăt zilelor pe această linie de tren, iar cu câteva zile mai devreme locomotiva a deraiat de pe şine după ce a lovit în plin o vacă.

Foto Arhiva

Deja ai votat!