Produs alimentar, retras de pe piață

Un sortiment de mărar uscat și mărunțit a fost retras de la vânzare din rafturile hipermarketului care-l distribuia, pe motiv că ar fi plin de pesticide, a anunțat Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Astfel, ANSVA a transmis o alertă în acest sens, ca urmare a notificării primite chiar din partea comerciantului.

Potrivit evz.ro, alerta alimentară are în vedere un plic de mărar, frunze uscate și mărunțite, în componența căruia s-au depășit limitele maxime admise ale reziduurilor de pesticide, cum ar fi Chlorpyrifos, Carbendazim, Penconazole, Pendimethalin și Vinclozolin.

Cumpărătorii care au acasă acest tip de mărar sunt sfătuiți să nu-l consume, iar dacă îl vor returna magazinului, își vor primi banii înapoi, fără a fi nevoie de prezentarea bonului fiscal.

„Produsul respectiv poate prezenta un risc potențial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung”, a avertizat hipermarketul care a distribuit produsul.

Produs alimentar pentru copii, retras de pe piață

În urmă cu o lună, mai multe loturi de parizer pentru copii Martinel Mortadella de la Reinert au fost retrase de la vânzare pentru că ar putea conține urme de metale, din cauza unei defecțiuni a mașinilor de producție, a anunțat ANSVSA.

Este vorba despre loturile de parizer pentru copii Martinel Mortadella 90 gr, cu termenul de valabilitate până la data de 05.07.2021, inclusiv și Martinel Mortadella din carne de pasare 90 gr, cu termenul de valabilitate până la data de 01.07.2021, inclusiv. Aceste produse erau la vânzare în magazine din toată țara.

Deja ai votat!