spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTProdus alimentar, retras de pe piață

Produs alimentar, retras de pe piață

Un sortiment de mărar uscat și mărunțit a fost retras de la vânzare din rafturile hipermarketului care-l distribuia, pe motiv că ar fi plin de pesticide, a anunțat Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Astfel, ANSVA a transmis o alertă în acest sens, ca urmare a notificării primite chiar din partea comerciantului.

Potrivit evz.ro, alerta alimentară are în vedere un plic de mărar, frunze uscate și mărunțite, în componența căruia s-au depășit limitele maxime admise ale reziduurilor de pesticide, cum ar fi Chlorpyrifos, Carbendazim, Penconazole, Pendimethalin și Vinclozolin.

Cumpărătorii care au acasă acest tip de mărar sunt sfătuiți să nu-l consume, iar dacă îl vor returna magazinului, își vor primi banii înapoi, fără a fi nevoie de prezentarea bonului fiscal.

„Produsul respectiv poate prezenta un risc potențial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung”, a avertizat hipermarketul care a distribuit produsul.

Produs alimentar pentru copii, retras de pe piață

În urmă cu o lună, mai multe loturi de parizer pentru copii Martinel Mortadella de la Reinert au fost retrase de la vânzare pentru că ar putea conține urme de metale, din cauza unei defecțiuni a mașinilor de producție, a anunțat ANSVSA.

Este vorba despre loturile de parizer pentru copii Martinel Mortadella 90 gr, cu termenul de valabilitate până la data de 05.07.2021, inclusiv și Martinel Mortadella din carne de pasare 90 gr, cu termenul de valabilitate până la data de 01.07.2021, inclusiv. Aceste produse erau la vânzare în magazine din toată țara.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...