Străzi reparate cu milioane de lei

În perioada 1 ianuarie – 14 iulie 2021, municipalitatea botoşăneană a plătit 2.823.532 de lei pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii străzi. Suma cheltuită în aceeaşi perioadă a anului trecut a fost de 4.202.583 de lei. Primarul Cosmin Andrei a explicat diferenţa dintre suma de anul trecut şi cea alocată în acest an prin faptul că în prezent sunt în oraş câteva şantiere, unde lucrările sunt în diferite stadii, pentru care nu au fost emise încă facturi.

Amenajăm o parcare pe Bulevardul Mihai Eminescu, vizavi de Spitalul Judeţean care, ulterior va fi o parcare cu plată. După ce finalizăm parcarea, o să blocăm şi accesul maşinilor pentru că oferim o alternativă, atât pe culoarul spre baza sportivă, cât şi lângă Casa Tineretului. Această parcare va fi transferată către Eltrans şi vor fi cu plată, la aceleaşi tarife pe care le avem în oraş”, a declarat Cosmin Andrei.

Se mai lucrează în spatele Farmaciei Anca, între Calea Naţională şi Împărat Traian, unde vor fi amenajate locuri de parcare. De asemenea, locurile din parcarea din faţa Complexului Profi vor fi rezervate botoşănenilor care locuiesc în zonă. O altă stradă în şantier este Cornişa. „A fost finalizat trotuarul pe partea stângă şi vom continua cu trotuarul celălalt şi cu partea carosabilă. Parcarea a fost amenajată şi au fost finalizate accesele la blocuri”, a explicat edilul.

În câteva zile vor fi deschise încă două şantiere

Lunea viitoare vor începe lucrările de reabilitare a trotuarului de pe Bulevardul Eminescu, de la intersecţia cu strada George Enescu până la Octav Onicescu. Este aproape finalizată documentaţia şi pentru reabilitarea străzii Nicolae Iorga, de la intersecţia cu strada Dimitrie Rallet până la sensul giratoriu pe strada Bucovina. Aici vor fi scoase dalele de tramvai, vor fi reabilitate trotuarele şi partea carosabilă şi vor fi amenajate noi locuri de parcare.

 

 

Deja ai votat!