Dărăbănenii vor avea din nou apă

Vești bune pentru locuitorii orașului Darabani. După ce timp de mai bine de o săptămână aceștia s-au confruntat cu lipsa de apă potabilă, din cauza unei defecțiuni la o pompă, primarul orașului, Mihai-Alin Gîrbaci, a luat măsuri în această privință, astfel că „până cel târziu mâine seară toți locuitorii orașului, inclusiv cei din cartierele și satele aparținătoare orașului, vor avea apă din nou”.

Această problemă a început în urmă cu mai bine de o săptămână după ce s-a defectat o pompă din stația de captare a apei, motiv pentru care primarul orașului a avut discuții cu reprezentanții Nova Apaserv, din partea cărora primea doar amânări și promisiuni. Astfel, vineri, 16 iulie, a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

„Am reușit să montam un sistem de pompare și sperăm ca de acum să fie în regulă, iar din seara aceasta Nova Apaserv să reia furnizările de apă. Se pompează deja de dimineață, iar locuitorii de la bloc au deja apă. Din seara aceasta se va deschide treptat, epatizat, în toate cartierele și satele aparținătoare pentru că nu se pot deschide toate dintr-o dată. Vineri seară s-a stat până târziu și s-a montat sistemul de pompare. Sper ca până mâine seară această problemă să fie rezolvată în totalitate”, a declarat primarul.

De asemenea, Mihai-Alin Gîrbaci a menționat faptul că a fost nevoit să intervină în această situație pentru că Nova Apaserv se află într-un impas financiar și nu au putut achiziționa o pompă nouă.

„Am putut achiziționa prin situația de urgență un sistem de pompare performant în așa fel încât să putem asigura cetățenilor accesul la apă. Vreau să mai precizez faptul că nu este datoria primăriei, dărăbănenii au înțeles greșit cum că primăria ar trebui să se ocupe. Primăria se ocupă de tot ce înseamnă investiții, tot ce înseamnă mentenanță și aprovizionare cu materiale, în această situație, e de sarcina Nova Apaserv. Aceștia se află într-un impas financiar în perioada aceasta, nu aveau resurse pentru că, într-adevăr, a căzut un sistem de pompare mai complex și atunci, după mai bine de șapte zile de lipsă de apă potabilă, în calitate de primar, a trebuit să iau o decizie”, a declarat acesta.

În ceea ce privește suma achiziționării pompei, aceasta se ridică la câteva mii de euro, însă, edilul spune că aceștia nu vor fi de la bugetul local al primăriei.

„Banii se vor deconta pe situații de urgență, de la nivel județean sau chiar de la nivel guvernamental, pentru că e o stare de excepție într-adevăr, deci nu vor fi din bugetul local al primăriei”, a adăugat edilul.

Mihai-Alin Gîrbaci a mai transmis către locuitorii orașului Darabani și a celor din zonele limitrofe care utilizează apa pentru irigații, că aceasta este o resursă limitată și se folosește în scop potabil și menajer.

Deja ai votat!