Loturi de înghețată retrase de pe piaţă de producător

Mai multe loturi de îngheţată vor fi retrase de pe piață de producătorul Mars, deoarece unul dintre ingredientele folosite conține oxid de etilenă, potrivit unui anunț postat de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Acesta este un ingredient cu potenţial cancerigen, potrivit psnews.ro. Este vorba despre mărcile Twix, Bounty și Snickers.

„Mars recheamă din România produsele noastre de îngheţată. Acest lucru se datorează prezenţei oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii noştri, la niveluri mai mari decât cele permise de legislaţia UE.  Acest fapt are impact cu privire la Mars precum şi alţi producători. Este important  că, deşi nivelul de oxid de etilenă din ingredientul afectat este peste limitele legale pentru Europa, noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de îngheţată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din îngheţată este minimal şi mult sub limitele legale din Europa pentru ingredient. Consumarea produsului nu este nocivă”, a transmis producătorul.

De asemenea, producătorii au transmis persoanelor care au cumpărat deja înghețata contaminată să nu o mai consume.

Decizie similară pentru un alt tip de înghețată

În urmă cu doar câteva zile, două tipuri de înghețată au fost retrase de pe piaţă de către producător deoarece ar fi periculoase pentru consum. Cele două sortimente, comercializate de magazinele Penny, sunt produse de firma Cicom. Este vorba despre îngheţata Unique cu arome de tiramisu şi vanilie, şi îngheţata Happy, cu aromă şi sirop de pepene galben. Reprezentanţii producătorului au precizat că înghețata este potențial periculoasă pentru consum, însă nu au spus şi din ce motiv.

Potrivit informărilor oficiale, nu este precizat motivul clar al retragerii de pe piaţă, însă reprezentanţii DSV Botoşani au verificat ca acest lucru să se întâmple cât mai repede. „Lanţul de magazine a fost cel care a retras imediat toată cantitatea de îngheţată de la comercializare, nefiind nevoie de dispunerea unor măsuri speciale din partea noastră”, a precizat Mihai Ţurcanu, directorul executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani.

Deja ai votat!