Petiţie online pentru depistarea unui şofer inconştient (video)

UPDATE: În decurs de doar câteva zeci de minute, şoferul imprudent a fost depistat şi sancţionat de poliţişti. Acesta s-a prezentat el însuşi la sediul Poliţiei, după apariţia în mediul online a filmării. „Conducătorul autoturismului, un bărbat de 37 de ani, din municipiul Botoșani, s-a prezentat, în această seară (luni seară), la sediul poliției. Acesta a fost sancţionat contravenţional, iar ca măsură complementară, i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Un filmuleţ surprins în trafic, de unul dintre membrii grupului Radar Botoşani a creat stupoare în rândul comunităţii online. La doar o oră de la postare, filmuleţul, ce aparţine utilizatorului Dennis Usla, a strâns peste 120 de reacţii şi 70 de comentarii.

În imaginile din data de 15 iulie, ora 21:50,  este surprins un autotusim cu numărul de înmatriculare BT 31 PSI care efectuează o manevră ce pune în pericol vieţile pietonilor dintr-una dintre cele mai aglomerate zone, trecerea de pietoni de pe Bulevardul Mihai Eminescu, din dreptul Muzeului de Istorie. Cel aflat la volan ignoră orice normă de siguranţă şi depăşeşte coloana de maşini oprită la trecerea de pietoni, pătrunde pe contrasens, după care revine pe sensul lui de mers, după trecere. În video se poate vedea şi reacţia unor femei, care reuşesc să îşi oprească în ultimul moment copiii de a păşi pe trecerea de pietoni, unde ar fi fost spulberaţi de maşina care circula haotic.

La scurt timp, administratorul grupului Radar Botosani a deschis o petitie online, adresată comisarului şef Teodor Orhei, pentru a se solicita identificarea şi sancţionarea celui care s-a aflat la volan. „În urma postării pe acest grup a video-ului, de către colegul nostru Dennis Usla privind incidentul ce se putea transforma foarte usor într-o tragedie, nu putem ramane pasivi la astfel de actiuni. Solicitam printr-o petitie inaintata I.P.J. Botosani – Serviciului Rutier luarea imediata de masuri. In ultima perioada astfel de cazuri, mai bine zis, incalcari flagrante ale legii la limita unor tragedii, sunt din ce in ce mai dese. Este momentul sa facem ceva pentru sporirea sigurantei noastre rutiere”, a scris Victor Gavriluţă, administratorul grupului.

Petiţia creată de acesta a strâns, în doar câteva minute, peste 350 de semnături. Aceasta poate fi accesată aici:

Identificarea si sanctionarea corespunzatoare (conform legii) a soferului responsabil – Petitieonline.com

„Din nefericire judetul nostru a ajuns pe un loc fruntas (rusinos) in topul judetelor cu cei mai indisciplinati soferi, cand spun asta ma refer la comportamentul lor in alte judete”, se mai arată în postarea administratorului unuia dintre cele mai puternice grupuri din Botoşani de pe reţeaua de socializare.

Potrivit unor surse din cadrul IPJ, filmarea a ajuns deja în posesia poliţiştilor botoşăneni, care vor identifica în cel mai scurt timp persoana care se afla la volan în respectiva filmare.

Video: Dennis Usla

Deja ai votat!