Percheziţii cu mascaţii şi reţineri după bătaia de la Cornişa

În dimineaţa zilei de marţi, 20 iulie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele a doi tineri de 20, respectiv 24 de ani, ambii din municipiul Botoșani, cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și lovire sau alte violențe.

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că aceștia, în noaptea de 17 spre 18 iulie a.c., în timp ce se aflau în parcarea unul club din parcul de agrement Cornişa, au aplicat mai multe lovituri cu un obiect contondent, altor trei tineri cu vârstele de 24, 27 și 29 de ani, domiciliați în municipipul Botoșani şi în comuna Corni, provocându-le acestora leziuni fizice.

Cei trei au ajuns la Urgenţe, cu ambulanţele, fiind diagosticaţi cu mai multe traumatisme faciale şi craniene.

În data de 20 iulie 2021, polițiștii botoșăneni au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară la locuințele persoanele bănuite de comiterea faptelor, din municipiul Botoșani.

„În urma activităților desfășurate, la locațile vizate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace materiale de probă, respectiv articole de îmbrăcăminte, obiecte contondente și arme albe. Cei doi tineri au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoşani, urmând să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Pentru desfășurarea activităților au fost angrenate peste 40 de forțe de ordine, polițiștii beneficiind de sprijinul Servicului pentru Acțiuni Speciale și a jandarmilor.

Deja ai votat!