Bani de la Guvern pentru o şcoală din judeţ, afectată de precipitaţii

Şcoala din satul Scutari – comuna Mileanca se numără printre cele 17 unităţi de învăţământ afectate de precipitaţiile din ultima perioadă, care vor primi fonduri de la Guvern, a anunţat în această seară Daniel Botezatu, inspector şcolar general.

Noi ieri am primit o solicitare de la secretarul de stat Sorin Ion să comunicăm dacă există şcoli afectate de precipitaţiile abundente. Singura care ne-a răspuns a fost doamna director de la Şcoala Mileanca, Daniela Azamfirei. Ea mi-a spus de Şcoala Scutari, construcţie modulară ridicată în anul 2006. De regulă, de fiecare dată când plouă abundent, acolo sunt probleme, apa se infiltrează prin acoperiş şi ajunge în sălile de clasă. De exemplu, după ziua de ieri, au şi un anumit nivel unde se vede că apa a pătruns în şcoală, dar au rezolvat situaţia”, a declarat Daniel Botezatu.

Astăzi, Daniel Botezatu a fost sunat din nou de Sorin Ion, care i-a cerut să confirme situaţia de la Scutari – Mileanca. „I-am confirmat şi premierul deja a anunţat că vor fi alocate fonduri pentru şcoli, printre care şi o şcoală din judeţul Botoşani”, a mai spus Daniel Botezatu.

Oficialul a discutat în această seară şi cu primarul comunei Mileanca. „Mi-a spus că, într-adevăr situaţia este delicată. Încă nu ştiu pe unde pătrunde apa, de la acoperiş. Pereţii sunt căptuşiţi cu vată minerală, pe acolo au pătruns şobolani, au distrus reţeaua electrică de mai multe ori”, a explicat Daniel Botezatu.

Oficialul este sigur că precipitaţiile au afectat şi alte unităţi de învăţământ, însă directorii nu au comunicat acest lucru.

Guvernul va asigura aproximativ 150 de milioane de lei pentru judeţele afectate de inundaţii

Guvernul a aprobat, astăzi, acordarea a 148,7 de milioane de lei pentru 17 judeţe afectate de inundaţii şi alunecări de teren. Banii, alocaţi din fondul de intervenţii, vor fi folosiţi pentru repararea a 1.085 de obiective din 243 de unităţi administrativ teritoriale. Premierul Florin Cîţu a anunţat că banii sunt destinaţi reparării drumurilor judeţene, comunale, podurilor, podeţelor şi digurilor afectate din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Vâlcea, Vrancea.

La nivelul judeţului Botoşani, valoarea pagubelor produse, potrivit datelor centralizate de Instituţia Prefectului, este de este 8.011.601 de lei, fiind afectate drumuri şi culturi agricole din 29 unități administrativ teritoriale.

 

Deja ai votat!