spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTBani de la Guvern pentru o şcoală din judeţ, afectată de precipitaţii

Bani de la Guvern pentru o şcoală din judeţ, afectată de precipitaţii

Şcoala din satul Scutari – comuna Mileanca se numără printre cele 17 unităţi de învăţământ afectate de precipitaţiile din ultima perioadă, care vor primi fonduri de la Guvern, a anunţat în această seară Daniel Botezatu, inspector şcolar general.

Noi ieri am primit o solicitare de la secretarul de stat Sorin Ion să comunicăm dacă există şcoli afectate de precipitaţiile abundente. Singura care ne-a răspuns a fost doamna director de la Şcoala Mileanca, Daniela Azamfirei. Ea mi-a spus de Şcoala Scutari, construcţie modulară ridicată în anul 2006. De regulă, de fiecare dată când plouă abundent, acolo sunt probleme, apa se infiltrează prin acoperiş şi ajunge în sălile de clasă. De exemplu, după ziua de ieri, au şi un anumit nivel unde se vede că apa a pătruns în şcoală, dar au rezolvat situaţia”, a declarat Daniel Botezatu.

Astăzi, Daniel Botezatu a fost sunat din nou de Sorin Ion, care i-a cerut să confirme situaţia de la Scutari – Mileanca. „I-am confirmat şi premierul deja a anunţat că vor fi alocate fonduri pentru şcoli, printre care şi o şcoală din judeţul Botoşani”, a mai spus Daniel Botezatu.

Oficialul a discutat în această seară şi cu primarul comunei Mileanca. „Mi-a spus că, într-adevăr situaţia este delicată. Încă nu ştiu pe unde pătrunde apa, de la acoperiş. Pereţii sunt căptuşiţi cu vată minerală, pe acolo au pătruns şobolani, au distrus reţeaua electrică de mai multe ori”, a explicat Daniel Botezatu.

Oficialul este sigur că precipitaţiile au afectat şi alte unităţi de învăţământ, însă directorii nu au comunicat acest lucru.

Guvernul va asigura aproximativ 150 de milioane de lei pentru judeţele afectate de inundaţii

Guvernul a aprobat, astăzi, acordarea a 148,7 de milioane de lei pentru 17 judeţe afectate de inundaţii şi alunecări de teren. Banii, alocaţi din fondul de intervenţii, vor fi folosiţi pentru repararea a 1.085 de obiective din 243 de unităţi administrativ teritoriale. Premierul Florin Cîţu a anunţat că banii sunt destinaţi reparării drumurilor judeţene, comunale, podurilor, podeţelor şi digurilor afectate din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Vâlcea, Vrancea.

La nivelul judeţului Botoşani, valoarea pagubelor produse, potrivit datelor centralizate de Instituţia Prefectului, este de este 8.011.601 de lei, fiind afectate drumuri şi culturi agricole din 29 unități administrativ teritoriale.

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...