Titularizare 2021 – 145 de candidaţi nu s-au prezentat la proba scrisă

145 de cadre didactice nu s-au mai prezentat astăzi, 21 iulie, să susţină proba scrisă din cadrul Concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar. Alţi 56 de candidaţi s-au retras din examen, după primirea subiectelor, invocând motive personale.

În aceste condiţii, doar 453 de candidaţi au susţinut proba scrisă, lucrările acestora fiind trimise în centrele de evaluare, stabilite la nivelul Ministerului Educaţiei. La Botoșani examenul a fost organizat în patru centre, respectiv Școala Gimnazială Nr.10, Școala Gimnazială „Grigore Antipa”, Colegiul Național „A. T. Laurian” Botoșani şi Colegiul National „Mihai Eminescu”.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iulie, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la sediul IŞJ sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 27 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 28 iulie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi transmise si prin e-mail, după afişarea rezultatelor, până pe 28 iulie, ora 12:00. Rezultatele finale vor fi anunţate pe 3 august.

Primele şedinţe publice de repartizare pe posturi vor avea loc la începutul lunii august 

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minim nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minim nota 5 (cinci). Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, în intervalul 4 – 5 august.

La nivelul județului Botoșani sunt disponibile 66 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (40 în mediul urban şi 26 în mediul rural). Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări: 20 posturi de Educatoare/institutor pentru învățământul preșcolar/profesor pentru învățământul preșcolar și 9 posturi de Învățător/institutor pentru învățământul primar/profesor pentru învățământul primar.

 

Deja ai votat!