Pompier condamnat la închisoare după ce și-a amenințat nevasta cu moartea

Forțele de ordine au apelat la pompieri pentru a putea intra în apartamentul familiei, unde bărbatul își maltrata soția

Un plutonier major al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani a fost condamnat la închisoare de Tribunalul Militar din Iași după ce şi-a agresat soţia, ameninţând-o cu un cuţit la gât. Chemaţi la faţa locului, poliţiştii au stat în faţa uşii un sfert de oră, fără a putea să intre. A fost nevoie să fie chemaţi colegii de serviciu ai plutonierului, pentru a forţa intrarea.

În faţa instanţei, pompierul botoșănean a declarat că nu-şi aminteşte episodul respectiv. A spus că a venit acasă şi a vrut să întreţină relaţii intime cu soţia, dar au fost deranjaţi de copii. Ulterior, a venit poliţia la uşă. El a invocat şi lipsa discernământului, potrivit Ziarul de Iași.

„Declaraţiile inculpatului sunt în mod vădit nesincere: dacă poliţia a apărut fără motiv la uşă, de ce nu le-a deschis pentru a se lămuri prezenţa lor acolo? Declaraţiile martorilor contrazic în totalitate susţinerile inculpatului, unii dintre martori fiind chiar colegi de serviciu cu inculpatul. Aceştia au discutat cu el şi după ce a fost încătuşat şi nu au avut suspiciuni privind integritatea mentală a acestuia”, au reţinut judecătorii.

Aceştia l-au condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare pentru violenţă în familie şi ameninţare, ca şi la plata către soţia sa a sumei de 5.000 de euro, reprezentând despăgubiri civile. Atât inculpatul, cât şi procurorii Parchetului Militar ieşean au atacat sentinţa, procesul urmând să se reia la începutul lui octombrie, în faţa Curţii Militare de Apel.

Ordin de protecţie pentru 6 luni şi internare la Psihiatrie

Între timp, soția pompierului a obținut un ordin de protecție valabil 6 luni, interval în care bărbatul nu va avea voie să se apropie de ea și nici de cei trei copii minori. În plus, ea a deschis și acțiune de divorț. Totodată, autoritățile au dispus internarea obligatorie a pompierului la Secția de psihiatrie a Spitalului Județean pentru tratament de specialitate.

Apel disperat al soției la 112

Așa cum ați putut citi în Monitorul la acea dată, faptele au avut loc în noaptea de 11/12 octombrie anul trecut. Cu puţin înainte de miezul nopţii, soţia pompierului a sunat la 112. Vorbind în şoaptă, ea a anunţat faptul că este agresată de soţul său. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au sunat la interfon, fără să li se răspundă. Au sunat la alte apartamente, reuşind să intre în bloc. Au auzit din apartamentul acestora strigăte de ajutor şi ameninţări, dar uşa era încuiată. Au cerut ajutorul unui echipaj de pompieri, colegi ai celui din apartament. Aceştia au încercat să-l convingă să deschidă uşa, dar plutonierul a replicat că, dacă pompierii nu pleacă, îi taie gâtul soţiei. Nemaiavând de ales, pompierii au forţat uşa, permiţând intrarea poliţiştilor şi jandarmilor. L-au văzut pe bărbat peste soția sa.

Agresor „anihilat” cu şocuri electrice

Aflat în apartament, subofiţerul ISU a întrerupt curentul electric din casă, pentru a îngreuna intervenţia poliţiştilor. Odată intrate în casă, echipele de intervenţie au reuşit să îi distragă atenţia, l-au incapacitat folosind bastonul cu electroșocuri, după care l-au încătușat, femeia scăpând teafără și nevătămată. Ulterior, bărbatul a fost internat în spital.

Cazul a intrat şi în atenţia conducerii ISU Botoşani, care a dispus efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile. În timpul anchetei penale, procedurile disciplinare au fost sistate, așteptându-se decizia magistraților militari.

Deja ai votat!