Recensământul agricol se apropie de final

Recensământul agricol care a demarat la nivel naţional pe 10 mai se apropie de final. Potrivit directorului Direcției pentru Agricultură Botoşani, Cristian Delibaș, până în momentul de față au fost recenzate la nivelul judeţului Botoşani 93.206 de exploatații, adică aproximativ 99,94% din total.

„Suntem pe final. Aproximativ 99,94% din secții au finalizat, mai sunt câteva care în prezent fac ultimele verificări. Suntem în termenul de finalizare. Mai sunt cinci sau șase secții care trebuie să închidă”, a declarat Cristian Delibaș.

Perioada de referinţă a recensământului este anul agricol 2020, cuprins între 1 octombrie 2019 şi 30 septembrie 2020, pentru variabilele privind terenurile şi persoanele care au lucrat în agricultură şi anul calendaristic 2020 pentru gestionarea dejecţiilor animaliere, iar ultimii trei ani constituie perioada de referinţă pentru măsurile de dezvoltare rurală.

Momentul de referinţă al recensământului este ziua de 31 decembrie 2020, pentru efectivele de animale şi adăposturile pentru animale.

Deja ai votat!