Spărgătorii cutiilor easyBox ridicați cu mascații. Percheziții la locuințele suspecților

Principalii suspecți în cazul spargerii cutiilor easyBox au fost capturați de polițiști. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), suspecții ar fi doi tineri din municipiul Botoșani și dintr-o comună învecinată.

„La data de 26 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele a doi tineri de 18 și 23 de ani, din comuna Orășeni și din municipiul Botoșani, cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat. În urma probatoriului administrat, s-a stabilit faptul că în noaptea de 14 spre 15 iulie a.c. cei doi tineri ar fi decuplat sursa de energie electrică a sistemului de asigurare al unor cutii securizate de pe strada Octav Onicescu, din municipiul Botoșani, și prin forțarea ușilor de acces ar fi sustras din interiorul acestora două telefoane mobile și o tabletă, în valoare totală de peste 14.000 de lei”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Percheziţii organizate de poliţişti 

Reținerea celor doi suspecți a avut loc după ce polițiștii Biroului de Investigații Criminale, împreună cu cei din cadrul Postului de Poliție Cristești și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în executare, tot în cursul zilei de luni, trei mandate de percheziție domiciliară, la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea faptei.

„În urma activităților desfășurate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate bunurile sustrase din cutiile securizate precum și alte mijloace materiale de probă”, a adăugat Delia Nenișcu.

Cei doi tineri au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, urmând ca în funcție de rezultatele acestora să se dispună măsuri legale.

 

Deja ai votat!