Arest pentru tinerii bănuiți că au incendiat intenționat un apartament

Tinerii bănuiți că au incendiat o locuință din municipiul Botoșani, în noaptea de 22 spre 23 iulie a.c., au fost arestați preventiv. Acuzată de distrugere prin incendiere, Nicoleta A., în vârstă de 21 de ani, a fost plasată în arest la domiciliu, iar concubinul acesteia, Anton R., în vârstă de 26 de ani, care ar fi sprijinit-o în toate acțiunile inițiate, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub acuzația de complicitate la distrugere. Măsurile au fost dispuse miercuri, pe 28 iulie a.c., de un complet de judecată de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Botoșani.

În urma probatoriului administrat, s-a stabilit faptul că, cei doi, în data de 23 iulie a.c., ar fi procurat împreună lichid inflamabil și ar fi incendiat apartamentul unei mătuși, prejudiciul fiind estimat la 35.000 de euro.

Tinerii au fost reținuți de polițiștii Biroului de Investigații Criminale în cursul zilei de marți, 27 iulie a.c., în urma unor percheziții organizate cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Cei doi tineri au fost conduși la sediul poliției, în baza unor mandate de aducere, ulterior față de aceștia fiind dispusă măsură reținerii.

Decizia Judecătoriei Botoșani nu este definitivă și poate fi contestată la Tribunal.

 

Deja ai votat!