marți, august 9, 2022
AcasăLocalAu început atelierele de peisaj, artă și sunet, organizate la Casa George...

Au început atelierele de peisaj, artă și sunet, organizate la Casa George Enescu de la Mihăileni

Atelierele de peisaj, artă și sunet, organizate de Fundația Pro Patrimonio, au debutat astăzi, 28 iulie, cu Atelierul de Peisaj și Artă, care se va desfășura până pe 2 august. Acesta este dedicat reamenajării curții Casei George Enescu.

În perioada iulie – august, pentru al doilea an consecutiv, Fundația Pro Patrimonio, organizează două ateliere de peisaj, artă și sunet, cu scopul de a finaliza procesul de transformare al Casei George Enescu din comuna Mihăileni, ca ansamblu casă — grădină, într-un centru cultural și educațional.

Următorul atelier va avea loc în perioada 23 – 29 august, Atelierul de Peisaj și Sunet, unde 40 de copii din trei comunităţi din jurul Mihăilenilor vor exersa roluri de peisagiști, grădinari și artiști botanici prin jocuri și proiecte practice sau artistice.

Atelierele se vor desfășura la Casa George Enescu din Mihăileni și sunt dedicate, în principal, comunității locale.

Caiet de Patrimoniu, instrument de explorare creativă a Casei Enescu

Materialele adunate în timpul atelierelor și de-a lungul timpului, dar și studiul de teren dedicat din această perioadă vor constitui baza realizării, până la sfârșitul anului, a unui Caiet de Patrimoniu, instrument de explorare creativă a Casei Enescu și a împrejurimilor acesteia prin provocări practice, senzoriale sau artistice.

Caietul va fi conceput ca un ghid al locului ce va dezvălui atât povestea, arhitectura și grădina casei, dar și elemente de identitate culturală din imediata vecinătate ce pot fi accesate pietonal, pe bicicletă sau cu mașina. Această resursă online-offline este oferit publicului larg ce dorește să descopere pe cont propriu povestea casei și a împrejurimilor sale.

„Cu toate provocările cumulate, experiența atelierelor de patrimoniu pentru copii începute anul trecut la Casa Enescu ne-a convins că lungul drum București-Mihăileni merită din plin reluat de câte ori se ivește ocazia. Receptivitatea, interesul și bucuria copiilor din comunitate ne-au impresionat în mod sincer și sperăm ca întâlnirile din acest an să apropie și mai mult comunitatea de copii de inițiativele fundației, de Casa Enescu și istoria ei în general, dar mai mult decât atât, poate de modalitatea de relaționare cu patrimoniul, pe care sperăm să o poată purta mai departe în orice alt context viitor în care se vor afla,” a declarat Andreea Machidon – coordonator programe educaționale de patrimoniu, Fundaţia Pro Patrimonio.

Proiectul este co-finanțat de către Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
22.2 ° C
22.6 °
20.5 °
88 %
2.9kmh
75 %
mar
24 °
mie
19 °
joi
23 °
vin
29 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Tot e un lucru bun că măcar au încercat.

EDITORIAL

În limba de lemn, cea oficială, se spune că Recensământul Populației și al Locuințelor și-a încheiat faza cea mai importantă. După verificare, corectare și...

EPIGRAMA ZILEI

Jocul meu este firesc, Spun parol sau cip sau tac Iar de mă întrebi ce fac Îți răspund posac: Citesc!

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...