Nova Apaserv amendată de DSP pentru criza de apă de la Flamânzi

Situație inedită din cauza crizei de apă din Flămânzi. În premieră, operatorul de apă a fost amendat de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) din cauza “producerii unui disconfort locuitorilor din Flămânzi și apariția riscului pentru sănătatea publică a populației”. 

Decizia de a fi trimis Serviciul Control în Sănătatea Publică la Nova Apaserv și la Flămânzi a fost luată după apariția în presă a problemelor cu furnizarea apei potabile la cele aproape 350 de apartamente din orașul Flămânzi.

Concluziile trase de inspectorii sanitari au fost cele deja cunoscute de populația orașului Flămânzi. Astfel, conducta veche de 30 de ani este subdimensionată după ce, în ultimii ani, au fost branșate şi comunele Bălușeni, Cristești, Coșula și Copălău, fără a se lua în calcul, însă, redimensionarea acesteia.

Ca urmare a controlului efectuat de DSP, Nova Apaserv a fost sancționată cu o amendă de 3.000 de lei. “Totodată i s-a recomandat să ia măsuri imediate pentru reducerea disconfortului și a riscului pentru sănătatea publică a locuitorilor din aria de distribuire a apei potabile”, se arată în procesul verbal al inspectorilor sanitari.

Mai mult, Comitetul Local pentru Situații de Urgență s-a întrunit la Flămânzi și a decis forarea unui puț de suprafață în zona blocurilor din Flămânzi, care va fi realizat pe data de 3 august.

Deja ai votat!