marți, octombrie 4, 2022
AcasăLocalInteresul botoșănenilor pentru aprozarul virtual a scăzut

Interesul botoșănenilor pentru aprozarul virtual a scăzut

Pentru a veni în sprijinul producătorilor locali, Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Botoșani, lansa în urmă cu mai bine de un an un aprozar virtual prin care legumicultorii, pomicultorii, producătorii de preparate din carne sau produse lactate, apicultorii și piscicultorii puteau să aibă acces direct la consumatorul final.

La momentul respectiv, având în vedere condițiile din cauza pandemiei, această idee de aprozar virtual a funcționat. Însă, în prezent, odată cu relaxarea măsurilor de restricție, această platformă nu mai este atât de utilizată și preferată de consumatori, aceștia alegând varianta fizică de a-și cumpăra cele necesare.

„Pentru o anumită perioadă, a funcționat, ulterior relaxându-se restricțiile, consumatorul având o mai mare deschidere de a-și aproviziona legumele și fructele, a renunțat la ideea aprozarului virtual. Automat, producătorul a ales varianta de a-și expune fizic marfa, decât să își facă mediatizarea în mediul online”, a declarat Cristian Delibaș, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ).

Platforma online este încă utilizabilă, însă dacă se mai tranzacționează sau nu produse în sistem, nu se știe cu exactitate, producătorii fiind nevoiți să aleagă varianta fizică de a-și vinde marfa, potrivit directorului DAJ.

Cu toate acestea, Cristian Delibaș, consideră că această idee ar trebui promovată în continuare. „Ar trebui să existe acest aprozar virtual și în momentul de față, consumatorul având astfel o mai mare diversitate de a alege produsele”, a spus acesta.

Aprozarul virtual este o platformă care facilitează distribuția zonală a produselor proaspete, care este benefică mai ales în contextul pandemiei și care poate fi o soluție pentru comerțul modern și foarte sigur.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.8 ° C
12.7 °
11.6 °
70 %
3.4kmh
100 %
mar
12 °
mie
18 °
joi
21 °
vin
19 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se mai întâmplă să greșești spitalul, dar personalul e înțelegător.

EDITORIAL

În primii ani ai noului mileniu, un cadru de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a fost dovedit ca plagiator. Varianta oficială? O profesoară...

GÂNDUL ZILEI

Când de mâner s-o apuce Și-a dat seama că nu-i bună : Șurubelnița în cruce Trebuia în … semilună! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...