Mirosurile i-au dat de gol. Firmă amendată cu 5.000 de lei de către comisarii de mediu

O societate comercială din municipiul Botoșani care ar fi derulat activități neautorizate s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei din cauza mirosurilor degajate. Deranjați de vaporii cu miros de chimicale, câțiva botoșănenii au sesizat Comisariatul de Mediu, iar reacția a fost imediată.

„Urmarea unei sesizări privind disconfortul olfactiv generat de desfășurarea activității de gravură, o echipă de comisari din cadrul Garda de Mediu Botoșani a constatat că operatorul economic a declarat la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Botoșani o singură activitate, respectiv 7420 – activități fotografice. Pe lângă această activitate operatorul economic desfășoară și o altă activitate, care necesită autorizație de mediu, cod CAEN nedeclarat 1812 (n.r. – aceasta clasă include tipărirea de etichete și plăcuțe metalice prin litografiere, gravare, tipărire flexografică, și alte metode). S-au stabilit măsuri cu termen în vederea remedierii neconformităților constatate și s-au aplicat două sancțiuni, un avertisment și o amendă în valoare de 5.000 lei”, au precizat reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul de Mediu Botoșani.

Controlul a avut loc pe 7 iulie a.c., societatea vizată desfășurându-și activitatea undeva într-un spațiu aflat pe strada Octav Onicescu.

 

Deja ai votat!