Incendiatorul de la Văculești a ajuns în arestul poliției. Individul este acuzat de trei infracțiuni

Bărbatul care a incendiat casa femeii din comuna Văculești, în cursul serii de sâmbătă, a fost reținut de polițiști. Individul a fost încătușat și va petrece noaptea de duminică spre luni în arestul Inspectoratului de Poliție (IPJ) Botoșani. Măsura a fost luată în cursul zilei de astăzi (n.r. – 1 august a.c.) de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.4 Dorohoi. Astfel, pe numele bărbatului în vârstă de 69 de ani, din comuna Văculești, a fost emisă ordonanță de reținere, individul urmând să fie cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de violare de domiciliu, distrugere și nerespectarea ordinului de protecție.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul ca acesta, în data de 31 iulie a. c., în jurul orelor 22, ar fi pătruns fără drept în curtea locuinței persoanei vătămate, deși avea un ordin de protecție care îi interzicea să se apropie la o distanță mai mica de 300 de metri față de aceasta și ar fi distrus, prin incendiere, acoperișul imobilului în care se afla femeia”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani. Focul a fost observat de vecini, care au sunat imediat la 112. Femeia, care dormea în locuință, a fost salvată de pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi. Trezită cu casa în flăcări, femeia, în vârstă de 65 de ani, a suferit un atac de panică și a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportată ulterior la spital.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, cercetările fiind continuate pentru infracțiunile menționate mai sus. Activitățile specifice au fost desfășurate în colaborare cu polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Dorohoi și Serviciului de Investigați Criminale Botoșani.

 

Deja ai votat!