Au început lucrările pe drumul Târgu Frumos – Botoșani (video)

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, cea care supervizează starea drumurilor naționale din județ, a anunțat începerea lucrărilor de modernizare pe drumul național 28 B Botoșani – Târgu Frumos.

„Lucrările au început de luni (n.r. – 2 august a.c.), pe tronsonul cuprins între Târgu Frumos și Boureni, atât la partea carosabilă, cât și la două poduri”, a precizat Nicu Popovici, purtător de cuvânt în cadrul DRDP Iași. Potrivit acelorași surse, în scurt timp șantierul va fi extins și pe teritoriul județului Botoșani, lucrările urmând să debuteze chiar de la limita de județ spre Frumușica.

„De săptămâna viitoare preconizăm să înceapă lucrările și dinspre Botoșani spre Iași. Se va lucra pe segmente de drum, iar traficul nu va fi deviat”, a adăugat Nicu Popovici. Prin urmare, în zonele în care se vor derula lucrări, se va circula alternativ pe câte o singură bandă de mers. Printre altele, se va construi un sens giratoriu la ieșirea din Târgu Frumos spre Botoșani, pe porțiunile cu dale acestea vor fi scoase, sparte, concasate și reciclate, iar pe toată lungimea ei șoseaua va fi lărgită de la șapte la nouă metri. De asemenea, pe circa 12 kilometri drumul va fi refăcut complet.

Pentru ca lucrările să nu stagneze, constructorul a decis amenajarea a șase baze de lucru, câte trei pe teritoriul fiecărui județ. Astfel, cele pe de raza judțului Botoșani ar urma sau au fost deja amenajate Bălușeni, Flămânzi și Frumușica, în timp ce pe raza județului Iași bazele de lucru vor fi la Deleni, Balș și Cotnari. „Vor fi atacate mai multe obiective, din mai multe poziții kilometrice”, spunea în urmă cu circa două luni Bogdan Ciocan, manager de proiect la Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi (ACDA), lider de asociere.

Contractul de modernizare a drumului național 28B a fost adjudecat prin licitație de asocierea Aqua Park (lider) – Mavgo Holding – Vahostav SK – Tramenco SA și prevede modernizare a 71,512 km de drum național, cu o lățime de 9 metri, tronsonul fiind prevăzut cu 9 poduri (dintre care unul nou și 8 reabilitate), 104 podețe (61 noi și 43 reabilitate) și 36 intersecții la nivel. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor.

Și pe drumul național 29 D Botoșani – Ștefănești lucrările avansează într-un ritm susținut. Antreprenorul execută la acest moment lucrări în mai multe puncte de pe traseu, printre care amenajarea de variante ocolitoare sau execuția stratului de fundare în caseta de supralărgire pe tronsonul Victoria – Silișcani, execuția zidului de sprijin în zona Silișcani – Drislea sau pregătirea pentru execuția de foraje în zona viaductului de la Stăuceni. Din acest motiv, traficul greu a fost deviat pe drumurile județene din zonă.

Deja ai votat!