sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăLocal BTCampania umanitară continuată de doi tineri din Darabani

Campania umanitară continuată de doi tineri din Darabani

Campania umanitară Masa Bucuriei, inițiată de Vasile Postolachi, profesor de religie, și Andrei Nenișcă, un antreprenor din Darabani, continuă să vină în sprijinul a zeci de persoane cu care soarta nu a fost prea darnică. Astfel, săptămânal, aproximativ 90 de persoane fără posibilități, bătrâni și copii, din zonele Darabani, Bajura, Rediu, Rădăuți-Prut, Miorcani, Păltiniș și Cuzavodă primesc o masă caldă, dar și alimente.

Cei doi dărăbăneni au au demarat această campanie în perioada Paștelui, şi au pornit  Masa Bucuriei, sub sloganul „Dăruiește un meniu pentru un suflet nevoiaș și noi îl vom duce”. Locuitorii din Darabani s-au arătat a fi deschiși la inițiativa celor doi, motiv pentru care campania a continuat.

„Ne dorim să contribuim la fericirea celor mai puțin norocoși”

Acțiunea umanitară a ajuns la cea de-a 18-a săptămână, până în prezent fiind distribuite aproximativ 1.800 de meniuri. „Atât eu, cât și Andrei, ne dorim să continuăm acest proiect. De 18 săptămâni bucurăm bătrânii greu încercați de viață, dar și copiii, iar aceasta este cea mai mare satisfacție pentru noi. Ne dorim să contribuim la fericirea celor mai puțin norocoși”, a declarat Vasile Postolachi.

Și Andrei Nenișcă a precizat că bucuria de pe chipurile celor nevoiași este motivul pentru care își dorește ca această campanie să continue. „Ne dorim să continuăm campania, consider că este benefică pentru comunitate. Ne bucurăm să vedem că dărăbănenii se implică, inclusiv cei de peste hotare”, a spus antreprenorul.

Campanie extinsă și peste Prut

Acțiunea umanitară s-a extins și în satele de peste Prut. Astfel, în perioada Paștelui, peste 120 de persoane fără posibilități materiale din Lipcani, Orhei și Ucraina, au beneficiat de o masă caldă sau de alimente. Vasile Postolachi a menționat că acest lucru a fost realizabil datorită colaboratorilor de acolo. Mai exact, au fost trimise sume de bani preotului din Orhei și cadrelor didactice din acea zonă, iar aceștia au pregătit și împărțit celor mai puțini norocoși.

De asemenea, pe 1 iunie, cei doi au organizat „Excursia Bucuriei”, în județul Suceava, la care au participat 19 copii.

Cei care vor să susțină în continuare acest proiect pot achita la restaurantul „Casa Andrei” contravaloarea unui meniu, care costa 15 lei. Totodată, pot face donații și în contul prof. Vasile Postolachi RO98BTRLRONCRT0269935701 (POSTOLACHI VASILE).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.4 ° C
16.7 °
13.9 °
50 %
1.8kmh
100 %
sâm
16 °
Dum
13 °
lun
14 °
mar
10 °
mie
10 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Bine că mai avem şi patrioţi pe două roţi. Care mai sunt şi ecologişti pe deasupra.

EDITORIAL

Așa cum era de așteptat, anul 2024 e din ce în ce mai interesant, mai ales pentru trăitorii din spațiul mioritic. E interesant și...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală… Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...